Mauro Pawlowski.© Inge Kinnet

Muziek

OVERZICHT. Rock je warm met deze Limburgse festivals en concerten

Hasselt -

Geen festivals meer na de zomer? Toch wel! Een week voor de finale van Sound Track in C-mine, kan je opwarmen met tal van interessante concerten in Limburg. Jeeves! Het overzicht!

Christof Rutten

Inferno

Op 2 december vindt in De Binder in Kiewit - tegenover de wei van Pukkelpop - Inferno plaats. Duivels op gitaren van dienst zijn Bloodflowers (een week later spelen ze in de finale van Sound Track), de uit het hellevuur herrezen The Killbots, Jack Vamp en The Sha La Lee’s. Tickets 20 euro, en de opbrengst gaat naar een goed doel. Eat that, Satan!

Op 2/12, De Binder Kiewit

Mauro solo

Satan komt trouwens nog eens uit zijn ass: zo ver we weten het enige (!?) Belgische optreden dit jaar van Mauro Pawlowski vindt plaats in Werf/Farrm in Hasselt op 25 november. Tickets zo goed als op, haasten. Dezelfde avond spelen Cracked Ants, BOUNTY en Koala Disco in De Kouter in Bocholt.

Op 25/11, Werf/Farrm Hasselt en De Kouter Bocholt

Great Lake Swimmers en co

Op 30 november komt het uitstekende Canadese Great Lake Swimmers naar Café Café met hun laatste album Uncertain Country. Ook die dag: Lani + Ratmosphere in Werf/Farrm in Hasselt.

Op 30/11, Café Café en Werf/Farrm Hasselt

ILA en ISE

ILA speelt een thuismatch op Muilpeer in JC De Bak in Peer op 1 december. Support is ISE, ook aan de eh… bak op Sound Track volgende week.

Op 1/12, JH De Bak Peer

Bl!ndman

Bl!ndman eert het triumviraat van de minimalistische muziek - Steve Reich, Philip Glass en Terry Riley - met uiteraard drie concerten.

Op 1/12 in de Muze Heusden-Zolder, op 3/12 CC Maasmechelen en op 15/12 De Adelberg in Lommel.

Alpacas Collective

Op 2 december wordt het vechten voor een plaatsje in het zaaltje van Café Café in Hasselt, want op het podium alleen al staan 11 muzikanten van Alpacas Collective. Stuk voor stuk hebben die goeie smaak, want ze laten zich beïnvloeden door Sun Ra, Mulatu Astatke, Fela Kuti en ander fraai volk.

2/12, Café Café Hasselt
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer