Stijn Swinnen verwacht een beladen clash tegen zijn vriend Michael De Smet.© gmd

voetbal 4de provinciale e SNA Keiberg B - SK Deurne

Kameraden in tegengestelde dug-outs, Stijn Swinnen (SNA Keiberg B) en Michael De Smet (SK Deurne) vechten streekduel uit: “Een derby die we willen en moeten winnen”

Keiberg -

SNA Keiberg B en SK Deurne spelen zaterdag een streekduel. Voor trainers Stijn Swinnen (SNA Keiberg B) en Michael De Smet (SK Deurne) zal het zal een match in een match worden. De twee zijn namelijk goede kameraden. Wie zal achteraf in de kantine mogen opscheppen?

Stefan Van De Weyer

Stijn Swinnen uit Tielt-Winge speelde zelf bijna zijn hele leven voor Keiberg. Alleen in zijn laatste jaren als speler ging hij naar thuisclub Tielt-Winge 3000, waar hij door een blessure een punt achter de carrière zette. Daarna ontfermde hij zich als trainer over de Keibergse jeugd. Dit jaar is zijn eerste als coach bij Keiberg B.

“Terug bij Keiberg trainingen beginnen geven... Het voelde aan als thuiskomen”, vertelt Swinnen. “Ik kende ook al flink wat spelers van mijn jonge B-team. We presteerden vorige speeldag enorm goed met een 0-1-zege op Langdorp. Vooral dat we de nul hielden maakte me fier, en dat tegen een toch wel vlot scorend team. We hebben hun sterke spelers goed uit de match gehouden. Mijn manschappen waren gemotiveerd en dat verwacht ik komend thuisduel ook.”

“De trainer van Deurne, Michael, is een heel goede vriend van mij. Het zal een beladen clash worden, want er komen ook veel vrienden kijken. We zijn op voorhand al eens naar elkaars duels gaan kijken, dus we weten ongeveer wat te verwachten. Een leuke zege voor ons team zou op zijn plaats zijn. Aan motivatie geen gebrek.”

Moeilijk veld

“Hopelijk wordt het een fluitje van een cent”, countert Michael De Smet al lachend. “Ik ben tevreden met wat we tot nu toe gebracht hebben. Enkel de resultaten blijven nog wat uit. Het moet beter in de afwerking. De verplaatsing naar Keiberg B wordt voor de club een belangrijke ontmoeting – een derby die we willen en moeten winnen. Ook de voorzitter onderstreepte dat hij ons wil zien zegevieren.”

“Ik verwacht alleszins een moeilijk bespeelbaar veld, waar er veel zal afhangen van onze bereidheid om te knokken. Het zal erop aankomen de duels te winnen. Gezien de staat van hun veld, zullen er zeker naar het einde toe veel lange ballen gespeeld worden. Het gaat ons om de drie punten. Mijn troepen gemotiveerd krijgen zal niet moeilijk zijn”, aldus De Smet, die bij Deurne aan zijn eerste jaargang toe is. “Ik zit met Stijn in dezelfde vriendengroep. Omtrent de wedstrijd hebben we nog geen weddenschappen afgesloten, maar wat nog niet is, kan nog komen.”

Aangeboden door onze partners