Jumbo-Visma gaat vanaf 1 januari verder als Team Visma-Lease a Bike: “Een grote stap vooruit”

Team Jumbo-Visma gaat vanaf 1 januari 2024 verder als team Visma-Lease a Bike. Visma en Lease a Bike hebben beide een contract getekend als titelsponsor voor onbepaalde tijd. Dat heeft de ploeg van onze landgenoten Wout van Aert, Tiesj Benoot en Tosh Van der Sande vrijdag bekendgemaakt.

Jens Heylen
Bron: BELGA

Even leek een fusie met Soudal Quick-Step in de maak, nadat duidelijk was geworden dat supermarktketen Jumbo het voor bekeken zou houden. Met Lease a Bike heeft de Nederlandse formatie nu een tweede naamsponsor gevonden. Lease a Bike was sinds begin dit jaar subsponsor bij Jumbo-Visma. Het behoort tot het portfolio van het Nederlandse bedrijf Pon, fietsfabrikant en importeur van automerken. Softwarebedrijf Visma gaat door als hoofdsponsor.

“Dit is een grote stap vooruit. Dankzij Visma en Lease a Bike beschikt het team over de middelen om zich verder te ontwikkelen en te verbeteren”, verklaart algemeen directeur Richard Plugge. “We hebben in het afgelopen jaar opnieuw bewezen dat we samen in staat zijn om te groeien en successen te boeken. Dat is ook op de lange termijn ons gezamenlijke doel.”

Ook Ward Matser, leidinggevende bij Lease a Bike, is in de wolken. “De missie van Lease a Bike is om mensen te inspireren om te gaan fietsen. Wat is een betere manier om deze boodschap te verspreiden dan door middel van een extreem inspirerend fietsteam? Wij willen mensen aanmoedigen om gezonder en duurzamer te leven en zien Team Visma-Lease a Bike als een manier om hieraan bij te dragen.”

Jumbo-Visma won afgelopen seizoen als eerste team in de geschiedenis zowel de Tour (Jonas Vingegaard), de Giro (Primoz Roglic) als de Vuelta (Sepp Kuss) in hetzelfde jaar.

Op donderdag 21 december presenteert Team Visma - Lease a Bike de renners, doelen en nieuwe look in Amsterdam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer