Ingrid Depraetere

Leerlingen in Halle als Average Rob verkleed naar school: "We willen hem zien schitteren op ons schoolfestival"

In Halle gaan leerlingen en leerkrachten van het Heilig Hart & College vandaag als "Zaddy" verkleed naar school, naar het bekende typetje uit de hit en videoclip van YouTuber Average Rob. Met die ludieke actie hoopt de school Average Rob op haar schoolfestival te laten optreden, eind maart volgend jaar.

Elk jaar, op de vrijdag voor de paasvakantie, organiseert Heilig Hart & College in Halle "Freaky Friday", een schoolfestival waarbij een aantal artiesten komen optreden. Dit jaar gebeurt dat in samenwerking met Stressfactor, een organisatie die muziekfestivals organiseert op middelbare scholen. 

Een van de artiesten die Stressfactor in petto heeft, is YouTuber en comedian Average Rob. Maar om hem naar je eigen school te halen, moet niet alleen 70 procent van de leerlingen stemmen voor zijn komst, ook het aantal likes dat het event via de verschillende socialemediakanelen krijgt, speelt een rol. 

Daarom organiseert de school vandaag "Zaddydag": leerlingen en leerkrachten mogen als "Zaddy" verkleed naar school komen, naar het typetje uit de gelijknamige hit van Average Rob: 

"Veel leerlingen hebben zich supertof verkleed, maar ook leerkrachten, directie en secretariaatsmedewerkers hebben hun best gedaan", zegt directeur Kwaliteitszorg Valérie De Roeck. 

"Het spreekt voor zich dat veel leerlingen Average Rob op ons schoolfestival willen zien schitteren. Van de actie gaan we filmpjes verspreiden op onze sociale media en we hopen uiteraard zoveel mogelijk likes te verzamelen", klinkt het bij Jill Ophalffens, een van de leerkrachten die mee in de organisatie van het festival zit. 

Een leerkracht postte intussen een foto van "Zaddydag" op Instagram, waarop Average Rob zelf reageerde: "Zalig haha":

Voor wie het typetje "Zaddy" niet kent: bekijk onderstaande video beho

Meest gelezen