© Dirk Vertommen

Besnik Hasi neemt voor het eerst plaats in de dug-out bij KV Mechelen: “Het zal een fysieke match worden tegen Kortrijk”

Zondag maakt Besnik Hasi officieel zijn debuut als T1 van KV Mechelen in de dug-out. De tegenstander is hekkensluiter KV Kortrijk. Hasi verwacht een potig duel tegen de Kerels: “Gezien het slechte weer en de situatie waarin beide clubs momenteel zitten, denk ik dat het vooral een fysieke wedstrijd zal zijn.”

Thomas Franken

Het is nu al een dikke twee weken geleden dat Hasi werd aangesteld als vervanger van Steven Defour. Thuis tegen Charleroi nam assistent Fred Vanderbiest de honneurs nog waar, tijdens de interlandbreak bereidde Hasi zich voor op zijn officiële debuut als T1. “Ik zag een gretige groep in mijn eerste twee weken als coach hier, de mentaliteit zit goed. Dat zag ik ook terug in de oefenwedstrijd tegen Westerlo (0-0, red.)”, liet Hasi optekenen op zijn wekelijkse persbabbel.

De Albanese Kosovaar kon ondertussen zijn stempel drukken op zijn ploeg. “Er zijn een paar zaken die ik ga veranderen, maar ik wil ook niet alles in één keer omgooien. De laatste twee competitiematchen hadden we een goed blok. Dat moeten we zeker behouden. Gezien de situatie waarin beide clubs momenteel zitten, denk ik dat het in Kortrijk vooral een fysieke wedstrijd zal zijn. Met het huidige weer zal het veld ook zwaar liggen, maar toch hoop ik ook tactische zaken terug te zien. De mentaliteit gaat doorslaggevend zijn. Punten pakken is nu heel belangrijk.”

Slechtste aanval

Los van de prestatie van zijn ploeg kijkt Hasi ook uit naar zijn debuut in de dug-out voor KV. “Ik sta te popelen. Elke dag dat ik hier al was, was ik leergierig. Ik heb de jongens al wat anders leren kennen. Ik ben benieuwd.” Opvallend: Kortrijk is de enige ploeg die minder doelpunten maakte (tien stuks meer bepaald) dan KV Mechelen (dertien stuks) tot dusver dit seizoen. Hasi: “We werken daarvoor met een paar sjablonen die we willen toepassen. We kunnen niet alleen de aanvallers daarbij betrekken, we moeten dat als groep oplossen. Net zoals we zo ook defensief werken. Alleen mogen we er niet té veel op focussen, zodat het niet in onze hoofden kruipt.”

Dankzij de 4 op 6 tegen Standard en Charleroi klom Malinwa voorlopig wat op in het klassement. Het staat niet meer bij de laatste vier, een mentaal voordeel op hekkensluiter Kortrijk? Hasi: “Bij de spelers werkt dat psychologisch misschien wel positief, maar uiteindelijk zijn we nog maar veertien speeldagen ver. Dat ik net nu tegen de laatste overneem? Ik moet érgens beginnen, hè. Dat kan ik niet kiezen. Op dit moment maakt het ook niet uit tegen wie we spelen. We moeten het match per match bekijken, dan zal de beste het wel halen.”

© Isosport

Vraagteken achter Lauberbach

Lion Lauberbach is nog niet helemaal hersteld van de schouderblessure die hij opliep tegen Standard. De Duitse spits is dus nog een vraagteken in de aanloop naar Kortrijk, al gaat het wel de goede richting uit. “Lion heeft wel delen van de training kunnen meedoen. We zullen zien of hij zondag fit genoeg is”, lichtte Hasi toe. Lauberbach miste de wedstrijd tegen Charleroi al door het barstje in zijn schouder.

Buiten langdurig geblesseerden Rafik Belghali, Boli Bolingoli, Nikola Storm en Toon Raemaekers is iedereen fit. Sandy Walsh (Indonesië) en Mory Konaté (Guinee) sloten pas vrijdag aan na een verre interlandtrip, maar verkeren in goede gezondheid om te spelen. Ook Fred Soelle Soelle (nationale U19) en Norman Bassette (nationale U20) zijn weer beschikbaar.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer