Astronomen hebben een deeltje afkomstig uit de ruimte op aarde waargenomen met een extreem hoge energie
Volledig scherm
Astronomen hebben een deeltje afkomstig uit de ruimte op aarde waargenomen met een extreem hoge energie © Osaka Metropolitan University/L-Insight, Kyoto University/Ryuunosuke Takeshige

“Wat is er in hemelsnaam aan de hand?”: ontdekking krachtigste kosmische straal sinds ‘Oh-My-God-deeltje’ verbaast wetenschappers

Astronomen hebben een deeltje afkomstig uit de ruimte waargenomen met een extreem hoge energie. De wetenschappers gaven het de naam ‘Amaterasu’, naar de Japanse zonnegodin. Het is de krachtigste kosmische straal ooit geobserveerd sinds het zogenaamde ‘Oh-My-God-deeltje’. En wat het verhaal nog mysterieuzer maakt: de astronomen hebben geen flauw idee wat Amaterasu naar de aarde heeft geslingerd.

15 reacties

  • Jo Nijs

    1 maand geleden
    interessant. het is niet zo makkelijk om te traceren van waar het komt. veel gaan uit van een rechte lijn, maar zo eenvoudig is het niet. waarschijnlijk afgebogen door onbekende kracht of gegenereerd door onzichtbaar fenomeen ie zwart gat of wormhole.
  • musti dereli

    2 maanden geleden
    Mensen die denken dat het snelheid van licht het snelste is wat je kunt bereiken hebben een zeer beperkte gedachteomgang (op dit gebied hé) Er zijn zonnen die miljoenen keren groter zijn dan onze zon en deze licht is dan ook miljoenen keer sneller dan het lichtsnelheid dat wij kennen….
  • Gino Denil

    5 maanden geleden
    Als ruimte uitrekbaar/induwbaar zou zijn is er geen enkele reden waarom het licht sneller zou moeten gaan. Integendeel. Met een constante snelheid zou het in een uitgerekte ruimte er langer over doen om een punt te bereiken. Zou de tijd dus trager lijken te gaan. Geheel in overeenstemming met de befaamd experimenten van de relativiteit. Het enige wat we dan doen is de tijd ook als constant beschouwen en de ruimtedichtheid als variabel. Een vereenvoudiging die meer zou kunnen verklaren.
  • Katia Mistianes

    5 maanden geleden
    God heeft nooit gevraagd om uw verstand op nul te zetten: integendeel. Wetenschap en spiritualiteit gaan perfect samen. ('Bemin God met heel uw verstand')
  • Patrick Gelenne

    5 maanden geleden
    Ik heb nooit geloofd dat er niets sneller kan zijn dan licht.