“Lijkt wel een poort naar een andere dimensie”: wandelaars filmen uniek fenomeen tijdens trektocht

Een paar Australische avonturiers stuitten tijdens een trektocht door de outback op een uniek fenomeen. Toen ze een steen in een “magische” waterpoel gooiden, leek het even alsof ze “een poort naar een andere dimensie” hadden geopend.

pjv
Bron: Newsflare

Het prachtige effect wordt gecreëerd door de reflectie van de waterpoel op de omliggende rotsen en is slechts een paar uur per dag zichtbaar, als het zonlicht de poel met een perfecte hoek raakt. “We hadden tien kilometer door de wildernis getrokken om de plek te vinden”, aldus Kristian Hasenkam die de video op Tiktok zette. “Maar het was bewolkt, dus zagen we niks en moesten we terugkeren.”

Maar Kristian en zijn vrienden wilden het fenomeen koste wat het kost zien, dus wandelden ze de dag erna opnieuw tien kilometer door de outback. “Het was een fantastisch zicht, een magisch moment.” De avonturiers bleven zo’n twee uur en gooiden vanop verschillende plekken stenen in het water. “Toen we terug naar huis gingen, waren we nog steeds onder de indruk van wat we gezien hadden.”

De video van het unieke fenomeen werd intussen al miljoenen keren bekeken op sociale media.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer