Ook dat nog

In Evergem wordt voor het eerst een straat genoemd naar een vrouw maar daarvoor gebruiken ze de naam van... haar man

© ivh

Oud-schepen Gudula Van Wassenhove – geboren Lippens – is de eerste vrouw die een straatnaam krijgt in Evergem. Alleen werd daarvoor wel de naam gebruikt van haar man. 

Gudula was leerkracht aan de Evergemse middelbare school Sint-Franciscus. In Evergem was ze in de jaren 1970 de eerste vrouwelijke schepen. Ze zetelde voor de toenmalige CVP en was voor die partij ook provincieraadslid. Ze overleed in 2002 en werd 82 jaar. Ze zal haar naam geven aan een nieuwe straat tussen de Schoonstraat en Boordekens.

Gudula Van Wassenhove, pardon, Lippens.© rr

De raadsleden van Vooruit/Open VLD onthielden zich bij de stemming. ‘We vragen al tien jaar tevergeefs om Gudula Lippens een straatnaam te geven’, aldus Vicky Van Hyfte. ‘Lippens. Dat is haar achternaam. Het is pijnlijk dat de familienaam van haar man wordt gebruikt.’

‘Dit is spijkers op laag water zoeken’, klonk het bij burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA). ‘Met keuze voor Van Wassenhove hebben we geen speciale bedoelingen. De oud-schepen was zo nu eenmaal beter bekend in Evergem.’(nieuwsblad)