Er liggen al verschillende bloemen aan de plek van het dodelijk ongeval. / Lauren Adamczy 20).
Volledig scherm
Er liggen al verschillende bloemen aan de plek van het dodelijk ongeval. / Lauren Adamczy 20). © Karolien Coenen / ID/ Jeffrey Torremans

Bestuurder (46) van dodelijk ongeval in Diepenbeek mag gevangenis verlaten

De 46-jarige Diepenbekenaar die als bestuurder betrokken was bij het dodelijk ongeval is vandaag voor de raadkamer verschenen. Daar werd beslist dat de veertiger de gevangenis mag verlaten, al werden er wel voorwaarden opgelegd. Het parket gaat niet in beroep tegen de beslissing.

  1. ASSISEN. Gheorghe Ciobanu (58) veroordeeld tot 19 jaar cel voor moord op collega Constantin (44): “Hij heeft hem op brute en laffe wijze van het leven beroofd”
    PREMIUM

    ASSISEN. Gheorghe Ciobanu (58) veroor­deeld tot 19 jaar cel voor moord op collega Constantin (44): “Hij heeft hem op brute en laffe wijze van het leven beroofd”

    Aanklager Bruno Coppin had een celstraf van 25 jaar gevorderd voor Gheorghe Ciobanu (58) die zijn collega-fruitplukker Constantin Munteanu (44) in december 2021 in Alken vermoordde met 14 messteken. Hof en jury zagen meer verzachtende omstandigheden voor de ‘goedaardige’ vijftiger en hielden het bij 19 jaar cel. “Deze straf laat u toe om goed na te denken over de ernst van de feiten maar biedt u toch nog een toekomstperspectief”, sprak voorzitter Fontaine de vijftiger toe.
    Tongeren
  2. ‘Buzzwatch’ van Hogeschool PXL genomineerd in categorie ‘Climate Protection’ voor Innovation in Politics Award: “De honingbij is de kanarie in de koolmijn”

    ‘Buzzwatch’ van Hogeschool PXL genomi­neerd in categorie ‘Climate Protection’ voor Innovation in Politics Award: “De honingbij is de kanarie in de koolmijn”

    Het PXL-Research amai! project ‘Buzzwatch’, in samenwerking met het bedrijf Plantsoon (trekker) en het Vlaams Bijeninstituut, is als enige finalist in de Benelux geselecteerd voor een Innovation in Politics Award in de categorie ‘Climate Protection’. In een voorselectie kwam ‘Buzzwatch’ eruit als één van de 10 beste projecten in deze categorie. 26 landen dienden in totaal 334 projecten in, 1.086 juryleden over heel Europa beslisten mee over de finalisten.
    Hasselt