Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. © Photo News

COLUMN. Het enige wat ze bij Vlaams Belang nog moeten doen, is fouten vermijden, de rest komt vanzelf

“Het enige wat ze bij Vlaams Belang nog moeten doen, is fouten vermijden, de rest komt vanzelf”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent) na de overwinning van de extreemrechtse PVV in Nederland. “Hun succes is het falen van de centrumpartijen om te antwoorden op de almaar toenemende zorgen van het volk. Maar vergis u niet: de ‘verzachting’ van Vlaams Belang is even gespeeld als die van Wilders.”

73 reacties

  • Franky Vansteelandt

    5 maanden geleden
    VB en NVA hebben één ding gemeen. Onafhankelijk Vlaanderen. Alhoewel ik dat van die laatsten sterk betwijfel. Enfin, als die twee samen een meerderheid kunnen vormen moeten ze maar eens bewijzen dat ze het menen. Dan kunnen Vivaldi, De Croo en België de pot op en de Walen hun plan trekken. Vlaanderen heeft alle troeven. Havens, luchthavens en de industrie. Kijk naar Tsjechoslowakije. Sinds hun splitsing is het destijds arme Slowakije een welvarend land. Maar die hebben er hard voor gewerkt.
  • grootaert rené

    5 maanden geleden
    Oplossingen: één federale regering,halt aan te grote immigratie uit Afrika en Islamlanden en één kieskring dat kan de macht van de partijen en particratie ombouwen in ware democratie!
  • Jan peeters

    5 maanden geleden
    Velen weten duidelijk niet wat er in Nederland aan de gang is aan de commentaren te lezen. VB die niet geinteresseerd is in de federale verkiezingen kan zonder de federale regering zelf NIKS bereiken. Een partij die een land wilt splitsen , hoeft helemaal niet te regeren, zij minachten een groot deel van de bevolking. Lees hun programma, net als bij Wilders is het grootste deel van hun punten zelfs onwettelijk, Wilders heeft zijn hoofdpunten al ingeslikt, zegt meer dan genoeg.
  • Sabine De Raedt

    5 maanden geleden
    wie is zo onmens om oekraine geen steun meer te geven. Dus extrem rechts keurt oorlog goed ofwat. hopelijk deent VB deze mening niet in ons land. Dat zou pas hun fout zijn voor belgische kiezers van VB
  • Luc Maandag

    5 maanden geleden
    Gerry, onder Vivaldi is armoede aanzienlijk toegenomen, dus falend alleen al op dit vlak.