De Croo heeft tijdens zijn bezoek de aanvallen van Hamas veroordeeld, maar uitte ook kritiek op de Israëlische aanvallen op de Palestijnen.
Volledig scherm
De Croo heeft tijdens zijn bezoek de aanvallen van Hamas veroordeeld, maar uitte ook kritiek op de Israëlische aanvallen op de Palestijnen. © VTM NIEUWS

De Croo reageert nadat Israëlische premier Netanyahu zijn uitspraken veroordeelt: “Er mogen geen burgerslachtoffers meer vallen”

UPDATEDe Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft uitspraken van de premiers van België en Spanje nadrukkelijk veroordeeld. Dat meldt de officiële account van Netanyahu op X, het vroegere Twitter, vrijdag. Volgens Netanyahu hebben premier Alexander De Croo en zijn Spaanse ambtgenoot Pedro Sánchez niet de volledige verantwoordelijkheid bij Hamas gelegd voor de misdaden die de extremistische Palestijnse organisatie begaat. De Croo reageerde bij VTM NIEUWS op de diplomatieke rel. Volgens onze premier heeft Israël niet goed geluisterd: “Ik wil dat er geen burgerslachtoffers meer vallen”, herhaalde hij.