HERBELEEF. Controverse in slot Limburgse derby: ref kent eerst doelpunt toch toe, om het dan af te keuren na protest van Patro

Wie wordt vanavond de club van Limburg in tweede klasse. Bij winst komt Lommel SK voorlopig alleen aan de leiding. Indien Patro Eisden wint, springen ze over de Lommelaars. Volg de match hier live.

Tom Mas
EINDE. Ref De Keyzer maakt een einde aan de wedstrijd. Patro wint met 1-2 en wipt over Lommel naar de derde plaats in het klassement. Over die laatste fase zal nog veel gepraat worden, want hier wordt Lommel een geldig doelpunt ontnomen.
Tom Mas
90+12' Op de beelden is te zien dat Stef Peeters de bal doorkomt, Wouters kan zo geen buitenspel staan. Toch gaat het doelpunt niet door, Patro komt goed weg en leidt nog steeds met 1-2!
Tom Mas
90+9' Het doelpunt lijkt uiteindelijk toch niet te tellen! De potjes dreigen over te koken, wat een vreemde slotfase. In de tribunes begrijpt niemand wat er gebeurt.
Tom Mas
90+8' Ref De Keyzer overlegt met zijn lijnrechter, krijgen we toch nog een andere beslissing?
Tom Mas
90+5' Daar is de gelijkmaker! Dries Wouters kopt de bal in twee tijden voorbij Belin. Het staat 2-2. Bij Patro schreeuwt iedereen om buitenspel, maar het doelpunt telt. In het tumult krijgt Patro-assistent Luc Nilis rood voor protest.
Tom Mas
90+2' De Patro-fans achter het doel van De Busser vieren feest. Het lijkt erop dat hun ploeg deze Limburgse derby gaat winnen.
Tom Mas
90' We krijgen 5 minuten extra tijd. Zorgt Lommel nog voor een ultiem slotoffensief?
Tom Mas
88' Een derde wissel bij Lommel SK. Granell heeft het terrein verlaten, Santos mag het nog even proberen.
Tom Mas
86' De tijd begint te dringen voor de thuisploeg. Met nog maar enkele minuutjes te gaan in de reguliere speeltijd leidt Patro nog steeds met 1-2.
Tom Mas
83' Een volgende wissel bij Patro. Sam Bruce strompelt van het veld, Bentayeb mag de slotfase volmaken.
Tom Mas
81' Na handspel van Peeters krijgt Lommel een vrije trap op een interessante plaats. De trap van Vancsa kan Belin echter niet verontrusten.
Tom Mas
79' Het Soevereinstadion juicht, maar het feestje gaat niet door. Talvitie treft raak maar wordt afgevlagd voor buitenspel. Intussen is Swers de volgende Patro-speler die geel krijgt van ref De Keyzer.
Tom Mas
78' Bounou werkt Amankwah tegen de vlakte en is de volgende die geel krijgt.
Tom Mas
76' Door die wissel van Bould schuift Lucas Schoofs opnieuw naar zijn vertrouwde positie centraal op het middenveld. Kan de thuisploeg op die manier het tij keren?
Tom Mas
74' Steve Bould probeert het met vers bloed. De Engelsman haalt Lalic naar de kant en brengt zijn landgenoot Baptiste. Die laatste viert zo zijn debuut in de Lommelse hoofdmacht.
Tom Mas
72' Patro blijft zijn geliefkoosde spel spelen en zakt diep terug. Kan Lommel het paars-witte blok nog eens ontwrichten?
Tom Mas
69' Patro wisselt een eerste keer. Dansoko, de man van de assist bij de 1-2, verlaat het veld. Bounou is zijn vervanger.
Tom Mas
68' Bammens rekt een beetje tijd door de bal nog even mee te pakken en gaat in het boekje van De Keyzer.
Tom Mas
65' Karim probeert zijn foutje recht te zetten en haalt uit van ver. Zijn trap gaat over het doel van Belin.
Tom Mas
61' Het bezoekersvak ontploft, want Hadj-Moussa heeft er 1-2 van gemaakt. Hij poeiert een aflegger van Dansoko mooi voorbij De Busser. Een zwakke pass van Karim lag aan de basis.
Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer