Vechtsporttrainer die inbreker bewusteloos schopte vrij onder strikte voorwaarden: “Enige juiste beslissing”

© if en dvh

Gent -

De vechtsporttrainer die een inbreker in een Gentse supermarkt op heterdaad betrapte en daarna bewusteloos sloeg, wordt vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat heeft de raadkamer in Gent vrijdag beslist en bevestigt het Oost-Vlaams parket. Vanuit zijn club reageren ze opgelucht.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. Vechtsporttrainer in de cel nadat hij inbreker bewusteloos schopt: “Hij deed een heldendaad”

De trainer betrapte maandag een inbreker die inbrak in SupermerKade, een sociale supermarkt met levensmiddelen aan zeer betaalbare prijzen. Het alarm ging af en de Gentse MMA-kampioen en trainer D. B. ging kijken. Hij was nog aanwezig in de worstel- en MMA-club naast de deur.

De dief wou wegvluchten, maar B. stopte hem. “Maar ineens haalde de dief agressief uit naar onze coach”, getuigde de voorzitter van de worstelclub. “Onze trainer heeft zichzelf moeten verdedigen en kon daarna de politie verwittigen.” Die ‘zelfverdediging’ kreeg wel een juridisch staartje.

Week in de cel

Volgens getuigen pakte de trainer de dief wel hardhandig aan. Die zou hebben gezien hoe de coach de dief een trap gaf toe die al op de grond lag. De dief raakte bewusteloos en verkeerde een tijd in levensgevaar. De trainer zat deze week in de cel, maar mag die ondertussen opnieuw verlaten.

De raadkamer in Gent besliste vrijdag om hem vrij te laten onder strikte voorwaarden. Het onderzoek loopt ondertussen verder”, laat het parket weten. Zijn advocaat Dennis Van Overstraeten noemt het “de enige juist beslissing om hem vrij te laten onder voorwaarden.”

Solidariteit

De trainer krijgt veel steun vanuit de club. Zij als één blok achter hem blijven staan en noemden zijn actie een heldendaad. “We zijn opgelucht en blij dat onze trainer de gevangenis mag verlaten”, zegt de voorzitter van de club. “Het was een heftige week, maar dit is goed nieuws.”

De club zegt uit te kijken naar de volgende wedstrijden van enkele leden dit weekend. Ook het team van de SupermerKade bedankte de worstelclub eerder voor hun solidariteit. “Het is aangenaam om te weten dat jullie het voor ons hebben opgenomen”, klinkt het daar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen