© REUTERS

Braziliaanse voetbalbond neemt juridische stappen na racisme tegen spelers en voorzitter

De Braziliaanse voetbalbond (CBF) heeft vrijdag laten weten dat het juridische stappen zal nemen naar aanleiding van de racistische behandeling die zijn voorzitter en enkele van zijn spelers moesten ondergaan na het verloren WK-kwalificatieduel tegen Argentinië (0-1) van afgelopen woensdag.

Bron: BELGA

De Braziliaanse bond schoot in actie nadat verschillende spelers, onder wie Real Madrid-ster Rodrygo, meedeelden via sociale media verschillende racistische boodschappen te hebben ontvangen na de historische nederlaag - de eerste thuisnederlaag ooit in de kwalificaties voor een wereldkampioenschap - tegen buurland Argentinië. Naast Rodrygo werd ook Ednaldo Rodrigues, de eerste zwarte bondsvoorzitter van de vijfvoudige wereldkampioen, racistisch belaagd. Reden genoeg voor de Braziliaanse bond om naar het gerecht te stappen. 

Personen die in Brazilië schuldig worden bevonden van racisme riskeren een gevangenistraf van maximaal vijf jaar. Of het daadwerkelijk tot celstraffen komt, valt af te wachten. De bond deelde alvast mee “de strijd tegen racisme nooit te zullen staken en altijd te zullen optreden tegen dit soort aanvallen.”

Ook op het WK voor U17-ploegen, dat momenteel gespeeld wordt in Indonesië, kreeg Brazilië te maken met racisme. Verschillende spelers werden via onlineberichten bejegend na de uitschakeling in de kwartfinales door Argentinië.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer