Pommelien zegeviert alweer, nu als coach van Voice-winnares Sikudhani.© vtm

Kempense ‘The Voice Kids’-winnares Sikudhani, één van de strafste deelnemers ooit: “Het muzikale talent heb ik van mijn Keniaanse vader”

Mol -

Coach Pommelien Thijs overtuigde ze al vanaf de eerste noot. ook Vlaanderen ging voor de bijl. Maak kennis met de winnares van The Voice Kids 2023: Sikudhani Wangui Mbugua (13). “Ik heb het muzikale talent van mijn Keniaanse papa”, zegt de Molse trots.

Tom Vets

Haar naam betekent aangename verrassing en zelf zong Sikudhani tijdens de knock-outs The Winner Takes It All. Het kon haast niet fout lopen voor dit bijzondere zangtalent. En dat adjectief is niet overdreven.

Toen Sikudhani als een echte Ariel het betoverende Part Of Your World(uit ‘The Little Mermaid’, red.) zong in de halve finale, hing iedereen aan haar lippen. Een magisch moment in de studio, alsof de echte zangeres het bracht. En opvallend: het leek zo makkelijk. “Toch had ik stress, maar ik kan dat goed verbergen”, zegt ze. “Eens het liedje start, overvalt me een bepaalde rust.”

In de finale zette Sikudhani alweer een sterke prestatie neer. Tattoo van Loreen wedijverde met het origineel en ronduit indrukwekkend was haar interpretatie van Whitney Houstons I Will Always Love You. “Zeker dat laatste was een uitdaging”, zegt ze verlegen. “Maar ik denk wel dat ik het goed gedaan heb.”

Sikudhani tijdens de halve finale.© VTM

Coach Pommelien glimlacht bij die bescheidenheid. “De moeilijkheid bij I Will Always Love You was dat Sikudhani a capella moest beginnen. Vervolgens begeleidde ze zichzelf op de piano en dan kwam nog de modulatie waarmee Whitney destijds vocaal uitpakte. Drie uitdagingen in één song. Maar ze haalde de finish.”

Geluk voor Pommelien

Er was wat geluk mee gemoeid, dat Pommelien deze nachtegaal in haar team haalde. Sikudhani deed immers de voorlaatste blind audition en twee teams zaten al vol. Laura en Coely moesten passen. “Ik hoorde tijdens haar auditie al dat dit een straffe zangeres is. Je voelde dat er iets veranderde in de ruimte toen ze zong”, zegt haar coach. “Ik twijfelde geen seconde. Zo’n cadeau dat in mijn team kwam! Ik weet niet of ze ook voor mij had gekozen als iedereen nog beschikbaar was.” Waarop we de bal door kaatsen naar Sikudhani. “Mijn voorkeur ging naar Laura Tesoro”, geeft ze toe. “Geen probleem dat je zo eerlijk bent”, zegt Pommelien met de glimlach.

De mama van Sikudhani zei op tv dat ze thuis nooit de radio moet opzetten, want dochterlief zingt constant. “Ik volgde zanglessen op de academie, maar ik heb het muzikale talent van mijn Keniaanse papa”, zegt ze trots. “Diverse mensen zeiden me dat ik goed kan zingen. Maar pas door The Voice Kids ben ik er ook zelf van overtuigd. Het was de eerste keer dat ik aan een wedstrijd meedeed en ik kaapte de overwinning weg. We vierden dat thuis, ik herinner me dat ik die dag (de opname was in de zomer, red.) lang ben opgebleven. En met de uitzending deden we dat kleinschalige feestje over.”

De finalisten van deze editie.© VTM

Opmerkelijk weetje: er zit altijd een microfoon in de boekentas van Sikudhani. “En nu ligt die in de auto”, zegt ze tijdens ons gesprek. “Het is geen echte, voor mij is het een geluksbrenger. En als ik daarmee in mijn kamer voor de spiegel zing, voelt het een tikkeltje meer voor echt aan.”

Oude ziel in jong lijf

We zagen tijdens de blinds iemand in het publiek een traan wegpinken en ook Pommelien Thijs is onder de indruk van haar poulain. “Het is lang geleden dat ik zo’n heldere en warme stem hoorde. Zeker voor haar leeftijd klinkt ze heel volwassen, alsof er een oude ziel in dat jonge lijf zit. Wat ik merkte is dat ze vooral groeide op het vlak van zelfvertrouwen, présence en hoe hard ze zich durft te smijten op het podium. Aan haar stemkleur moest ik niks meer veranderen. Die was al uniek vanaf het eerste moment. Tijdens de workshops zette ik vooral in op inleving en ook durven uithalen. Sikudhani voelde zich comfortabel in rustige songs, maar bij Loreen moest ze uit haar kot komen. Dan moet je je act verkocht krijgen aan de kijker.”

De studente economie en organisatie zou het cool vinden om zangeres te worden, net als haar voorbeelden Lana Del Rey, Ariana Grande en Rihanna. Wat adviseert Pommelien het jonge zangwonder? “Vooral de fun behouden in het performen, die ik voelde tijdens The Voice Kids. Maar geniet nu vooral van de overwinning.”

De hoofdprijs? Een studiebeurs van 10.000 euro en de opname van een single. “Die is al klaar: het is een eigen versie van Who You Are van Jessie J”, vertelt Sikudhani. “Een nummer waarin ik zing dat het oké is om te zijn wie je bent en dat het ook oké is om eens een mindere dag te hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER