Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © Jan Aelberts

INTERVIEW. Frank Vandenbroucke is als de dood voor een Nederlands scenario: “N-VA en Vlaams Belang in één regering? Dat is een absolute catastrofe”

“In een poging te scoren, heeft Mark Rutte zijn land overgeleverd aan extreemrechts.” Frank Vandenbroucke is hard voor onze noorderburen. Maar de vicepremier van Vooruit is vooral als de dood voor een herhaling van een Nederlands scenario. “Wie denkt dat Vlaams Belang voor oplossingen gaat zorgen is naïef.”

309 reacties

  • Hans Bolsens

    5 maanden geleden
    Zolang er voor alles een 2/3e meerderheid moet zijn, gebeurt er niks. Dit getal moet dringend omlaag. Want met een 2/3e meerderheid krijg je enkel een lijst met compromissen waar geen enkele burger ook maar het minste beter van wordt.
  • linda Hofkens

    5 maanden geleden
    Ge moet nogal pretentie hebben om zoiets te durven stellen door iemand die niet eens op een lijst stond en bijgevolg zelfs niet verkozen was. De dure geldverspillingen van Vooruit zoals Genez voor ontwikkelingshulp is nogmaals een bewijs dat ge niet verkozen moet zijn om nu de grote Jan uit te hangen met ons belastinggeld. Het moet anders snap dat toch eens. De kiezer zal in 2024 de opdoffers uitdelen.
  • Frank Slaets

    5 maanden geleden
    Hij zorgt ook niet voor oplossingen . Integendeel.. Lathen we rustig Vivaldi laten uitsterven. En daarna trachten alles recht te zetten.
  • David Wellens

    5 maanden geleden
    Ze vinden zelf geen oplossingen!
  • Els Van Den broeck

    5 maanden geleden
    Welke partij er ook aankomt...mijn prioriteit is een beter wegdek...rechtstreeks beter voor onze gezondheid en onrechtstreeks voor ons milieu...moeten we zo geen suv's meer kopen om toch wat comfortabel te rijden.