HLN FOTOMONTAGE
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN FOTOMONTAGE

EXCLUSIEF. Op wie gaat u (niet) stemmen? Deze 20 Vlamingen durven het luidop te zeggen

U heeft het zich vast ook al afgevraagd. Of uw vrienden en familie hebben het u gevraagd. Op wie zou u nu, op goed een half jaar van de verkiezingen, stemmen? Want het is toch wat geweest, het gekrakeel van de politiek over zattemansklap en stoelendansen in de regering, pensioenbonussen en partijdotaties. Komt erbij: de ruk naar extreemrechts in Nederland. Dit is geen peiling, wel het resultaat van een rondrit door Vlaanderen en de eerste keer dat 20 Vlamingen zo openlijk praten over hun politieke keuze, waarom ze bewust op extreme partijen zullen stemmen of vasthouden aan de kleur van altijd. “Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik geef deze partij een kans.”

681 reacties

  • Katia Mistianes

    5 maanden geleden
    Wat men soms vergeet, is dat de positie van underdog best wel comfortabel is. De upperdog krijgt alle schuld, moet machteloos toekijken op schaamteloze kritiek, en de underdog komt zeer sympathiek over. Dankzij het cordon sanitaire in België, kan Tom Van Grieken zijn underdogpositie blijven koesteren. Geert Wilders daarentegen, kan dat niet langer, en hij is te beklagen. Upperdog zijn, is geen lachertje!
  • Danny Bouts

    6 maanden geleden
    Maakt niet uit voor wie wat wat je stemt, ze houden er toch geen rekening mee...
  • Jef Verhulst

    6 maanden geleden
    Ik stemde altijd NVA, met hun pro Israël standpunten vallen die nu af. De Vivaldi partijen vallen eveneens weg. Dan blijft er het VB over of niet gaan stemmen, wat op hetzelfde neerkomt gezien het cordon. Thuisblijven dan maar.
  • Johan Roelands

    6 maanden geleden
    Vlaams Belang
  • Michel Roman

    6 maanden geleden
    De enige politieke partij die nog voor de werkende klasse opkomt , en die niet racistisch is , op die partij ga ik stemmen.