Paul van Landeghem

37e editie "Night of the Proms" in Antwerpen afgetrapt: "We verwachten dit weekend 45.000 bezoekers"

In het Sportpaleis in Antwerpen heeft de eerste show van de 37e editie van "Night of the proms" plaatsgevonden. Onder meer Clouseau, Berre en Toto stonden op het grote podium.

De eerste show van "Night of the Proms" 2023 in het Sportpaleis in Antwerpen zit erop. Het is al de 37e editie van het grote muziekevenement. De organisatie is in de wolken, want het lijkt beter dan ooit te gaan met het festival. Dit weekend verwacht het sportpaleis zo'n 45.000 mensen voor "Night of the Proms".

"Vorig jaar hadden we twee shows die niet helemaal vol zaten, maar dit jaar mogen we er zelfs een show aan toevoegen en alles zit bomvol", vertelt organisator Jan Vereecke. "Voor dit weekend hebben we zo'n 45.000 tickets verkocht. We gaan ook nog shows doen in Duitsland en ook die doen het beter dan ooit. Dat maakt ons heel blij als organisatie."

Hits in een symfonisch jasje

Onder meer zanger Berre, de band Clouseau en Toto mochten op het podium staan om samen met een groot orkest en een koor hun hits te brengen in een symfonisch jasje. Voor het koor Fine Fleur is het een extra bijzondere ervaring, want het viert dit jaar zijn 30ste verjaardag. "We hebben hier al een paar keren gestaan, maar het blijft onbeschrijfelijk", zegt koorlid Anneke Decavele.

Foto: Paul Van Landeghem
Radio2

Mooie reacties

De reacties van het publiek achteraf waren erg positief, van "Het was een topeditie" tot "Ik kom zeker terug volgend jaar". Vooral de act van Clouseau bleek in de smaak te vallen. "Ik vond Clouseau echt geweldig, het beste optreden van de hele avond", vertelt een tevreden toeschouwer. Ook uit Nederland kwamen mensen naar Antwerpen om "Night of the Proms" live te beleven.

Foto: Paul Van Landeghem
Radio2

Ook Toto en Berre hebben veel indruk gemaakt op het publiek. "Het was boenk erop", klinkt het. "Ik vond het echt impressionant om te zien hoeveel energie er was op het podium bij Toto. Het was ook echt een droom om Toto eens live bezig te zien. En Berre was ook echt verrassend goed. Ik wist dat hij goed was, maar hij heeft echt een klok van een stem."

Foto: Paul Van Landeghem
Radio2

Ook vanavond en zondag is er "Night of the Proms" in het Sportpaleis.

Meest gelezen