Ga naar de inhoud

Spelfout op shirt en 11e nederlaag op rij voor "Wembanyana", Orlando wint topper tegen Boston

 za 25 november 2023 10:29
Victor Wembanyama speelde in het eerste kwart met een spelfout op zijn shirt.

San Antonio krijgt de motor maar niet op gang: de ploeg van toptalent Victor Wembanyama leed zijn 11e nederlaag op rij tegen Golden State. Orlando Magic won dan weer de topper tegen koploper Boston in de Eastern Conference.

Het lijkt allemaal mis te lopen voor het Franse toptalent Victor Wembanyama. Niet alleen moest hij tegen Golden State in het eerste kwart spelen met een spelfout op zijn shirt, "Wembanyana" leed ook zijn 11e nederlaag op een rij met San Antonio.

 

Met 35 punten smeerde Stephen Curry hen een 118-112-nederlaag aan. Wembanyama zelf bleef steken op 22 punten, waarbij hij slechts 1 van zijn 6 driepunters raak mikte. San Antonio staat zo laatste in de Western Conference.

 

Leider Minnesota Timberwolves ging na 10 zeges in 11 duels nog eens onderuit tegen Sacramento (111-124). Anthony Edwards was goed voor 35 punten bij de Timberwolves, maar moest zijn meerdere erkennen in De'Aaron Fox (36 ptn) bij de Kings. Minnesota blijft wel mee op kop in het westen.

 

Geen enkel team sloot zich vrijdag aan bij de Indiana Pacers en LA Lakers, de voorlopig enige twee teams die zeker zijn van kwalificatie voor de kwartfinales van het 'in-season'-toernooi. De groepsfase van het nieuwe toernooi eindigt dinsdag.

Orlando wint topper tegen Boston

In de Eastern Conference heeft nummer 2 Orlando Magic de topper tegen koploper Boston gewonnen met 113-96. Twee dagen na de zege tegen kampioen Denver volgde dus een zege tegen de titelfavoriet.

 

Moritz Wagner (27 ptn) kwam van de bank om de Celtics pijn te doen. Paolo Banchero deed met 23 punten ook opnieuw zijn duit in het zakje. Achterin staat de defensie van Orlando als een huis. In het nieuwe 'in-season'-toernooi nam Orlando een optie op de kwartfinales.   

 

Denver leed intussen zijn vierde nederlaag in vijf duels, allemaal op verplaatsing. Houston was met 105-85 te sterk. Voor de Nuggets volstonden de 38 punten, 19 rebounds en 8 assists van Nikola Jokic niet. Denver zakt zo naar de zesde plaats in het westen en is zo goed als uitgeschakeld in het 'in-season'-toernooi.

Gerelateerd: