Verschrikkelijk nieuws uit Spanje: 19-jarige wielrenner overleden na aanrijding op training

Verschrikkelijk nieuws uit Spanje: de 19-jarige wielrenner Íñigo Díaz Sanchez is om het leven gekomen op training. Sanchez werd aangereden door een auto en overleed in het ziekenhuis, zo meldt de Baskische wielerfederatie op X. Het is helaas nieuws dat we de laatste jaren maar al te vaak moeten brengen.

Maxime Caeyman
Bron: In de Leiderstrui

“Met grote droefheid hebben wij het slechtste nieuws ontvangen. De familie van ruim 6500 wielrenners waaruit de ETxF (de Baskische wielerfederatie, red.) bestaat, wil graag hun diepste medeleven en knuffels overbrengen aan de familie, vrienden en teamgenoten van Iñigo Diaz Sanchez”, zo schrijft de Basksiche wielerfederatie op Twitter. Sanchez werd donderdag op training aangereden door een auto, waarvan de bestuurder alvast niet onder invloed van alcohol zou geweest zijn. In de nacht van donderdag op vrijdag overleed de jonge renner.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het ongeval doet ons jammer genoeg denken aan de dood van Tijl De Decker. De 22-jarige renner van Lotto Dstny reed eind augustus tegen de achterkant van een auto en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen