Christoff getuigt over hoe diep hij zat na de breuk met zijn verloofde: “Ik at twee keer per dag yoghurt en keek honderden Netflixreeksen”

“Ik heb op het punt gestaan om alles hier achter te laten, naar Zuid-Afrika te verhuizen en nooit meer terug te keren.” Schlagerzanger Christoff zat diep na de breuk met zijn verloofde Ritchie. Dat vertelt hij in een interview met HLN.

gli
Bron: HLN

Christoff zal blij zijn dat het einde van het jaar in zicht is, want hij noemt 2023 het “grootste kwakkeljaar uit zijn leven”. “Ik ben helemaal van nul moeten beginnen, maar niemand die dat weet”, vertelt de populaire zanger aan HLN. Hij probeerde afgelopen jaar recht te krabbelen van een aantal zware breuken. In 2021 stopte na vier jaar het liefdesverhaal met zijn verloofde Ritchie. En een jaar nadien beëindigde hij de samenwerking met manager Bert en stopte hij ook met Klubbb3, een muzikale samenwerking met Jan Smit en Florian Silbereisen.

Het maakte dat Christoff in een diep dal terechtkwam. “Ik heb nog nooit zo diep gezeten in mijn leven”, zegt hij. “ Mezelf verzorgen kostte heel veel moeite. Ik at gewoon twee keer per dag yoghurt en keek honderden Netflixreeksen. Optreden hoefde niet meer voor mij. Ik heb letterlijk op het punt gestaan om alles achter te laten, te vluchten naar Zuid-Afrika en nooit meer terug te keren. Alles zag zwart.”

LEES OOK. Zanger Christoff onder de indruk na ‘De vuilste jobs van Vlaanderen’: “Dat een kind zo moet opgroeien, brak mijn hart”

In 2018 vroeg Christoff zijn ex Ritchie nog ten huwelijk op het podium, maar tot een huwelijk kwam het nooit.© rr

Petekindje

Dat hij afgelopen jaar er toch in slaagde om weer overeind te krabbelen, is volgens Christoff vooral te danken aan zijn familie. Vooral zijn petekindje Lisa-Marie (6), het dochtertje van zus Lindsay, heeft voor de nodige trap onder zijn gat gezorgd. “Kom pépé, we gaan dit spelletje doen. Of ga mee naar de speeltuin. Zij heeft me letterlijk naar buiten gesleurd”, aldus Christoff. “Een kind weet niet wat er aan de hand is op zo’n moment en blijft gewoon lachen. Haar glimlach is het enige dat mij het licht liet blijven zien, en daar ben ik zo dankbaar om.”

Ondertussen heeft de schlagerzanger de draad weer helemaal opgepikt. “Ik voel me écht goed”, zegt hij. En ook de relatie met zijn ex is hersteld, zij het dan als vrienden. “Ritchie is en blijft mijn zielsverwant, mijn veilige haven. Onvoorwaardelijk is hij daar, en ik voor hem. Hij werkt nu voor mij als roadmanager, en op vrije momenten doen we dingen samen. Da’s leuk, maar we zijn geen koppel en hebben dus ook geen verantwoording aan elkaar af te leggen.”

Om zijn hernieuwde levenslust te vieren, heeft Christoff zijn concertagenda goed vol gepland. Hij is momenteel op theatertournee met de show ‘Christoff zingt Tura’ en volgend jaar komt er ook een groot concert in de Lotto Arena aan. Info en tickets voor ‘Christoff 3.0 XXL’, dat gepland staat op 9 november 2024, vind je op christoff.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER