Premier League - speeldag 13 - 25/11/23 - 13:30
80'
Trent Alexander-Arnold
1 - 1
80'

De volgorde blijft ongewijzigd: Manchester City op nummer 1, Liverpool op nummer 2. Met zijn 50e goal in de Premier League - nooit deed iemand het sneller - bracht Erling Haaland de thuisploeg voor rust op voorsprong, maar Trent Alexander-Arnold schonk Liverpool nog een gelijkspel. Aan Jeremy Doku lag het alvast niet: onze landgenoot imponeerde opnieuw met zijn flitsende dribbels.

Manchester City - Liverpool in een notendop:

• Man van de match: Met zijn wervelende dribbels was Jeremy Doku een gesel voor de Liverpool-defensie. Deze keer geen assist of doelpunt voor onze landgenoot, maar wel weer een indrukwekkende prestatie.

• Sleutelmoment: 10 minuten voor tijd legt Alexander-Arnold de City-supporters het zwijgen op. Met een gekruist schot zet hij de eindstand op het scorebord.

• Statistiek (1): Jeremy Doku voltooide vandaag 11 dribbels, het grootste aantal in een Premier League-wedstrijd sinds september 2021 (Adama Traoré tegen Brentford, ook 11). Meteen ook de meeste dribbels tegen Liverpool in 16 jaar.

• Statistiek (2): Erling Haaland heeft zich weer bovenaan een lijstje gevoetbald. De Noor scoorde vandaag zijn 50e Premier League-doelpunt in 48 wedstrijden. 17 minder dan vorige recordhouder Andy Cole.
Haaland bracht Manchester City op voorsprong met een recordgoal.

Opvallende toeschouwer deze middag in het Etihad Stadium: de vader van Liverpool-speler Luis Diaz kwam zijn zoon aanmoedigen, nadat hij eerder deze maand gekidnapt werd in Colombia.

Hij zag het Etihad Stadium na 10 minuten rechtveren. Liverpool-doelman Alisson gaf de bal cadeau aan Phil Foden die geen dankjewel kon zeggen: zijn zwakke poging stierf in de armen van de doelman.

De reactie van Liverpool liet niet lang op zich wachten. Salah schilderde het leer prachtig op het hoofd van Nunez, die zijn poging gepareerd zag door een zwevende Ederson.

In een spannende eerste helft ging het spel goed heen en weer, de openingstreffer hing in de lucht.

Het doelpunt kwam er uiteindelijk via de voet van, wie anders, Erling Haaland.

Alisson probeerde na een hoekschop snel een tegenaanval te lanceren, maar schampte zijn schot. Verdediger Aké controleerde en omspeelde knap twee bewakers om nadien mooi mee te geven aan de Noor.

De spits aarzelde niet: zijn 50e Premier League-doelpunt in 48 wedstrijden. Niemand deed ooit sneller, voormalig Manchester United-spits Andy Cole is een record armer.

Na de pauze lag het tempo beduidend lager. City, met een beresterke Jeremy Doku, loerde wat meer op de tegenaanval. Liverpool probeerde, maar had veel afval in het spel.

Alvarez en Haaland lieten de dubbele voorsprong liggen. Liverpool prikte tegen via Nunez.

Met nog 10 minuten op de klok achtte Alexander-Arnold zijn moment gekomen. De rechtsachter infiltreerde, kreeg op het juiste moment de bal van Salah en kruiste zijn schot onhoudbaar in de verste hoek.

Doku probeerde nog met zijn dribbels het verschil te maken, maar uiteindelijk was het Haaland die op hoekschop nog het dichtst bij de 2-1 kwam.

Lachende gezichten bij Liverpool, dat met het gelijkspel korte metten maakt met de indrukwekkende reeks van 24 thuisoverwinningen van Manchester City.

Arsenal kan de lachende derde worden en vanavond naar de leiding springen in de Premier League.

Doku speelde weer een sterke partij.

Klopp: "Als we echt goed waren, konden we vandaag winnen"

• Jurgen Klopp: "Het is een mooie dag voor ons. Uit tegen Manchester City is altijd een lastige verplaatsing. We moeten het gelijkspel als een succes opvatten, ze hebben al een jaar steeds gewonnen in eigen huis. We hebben een aantal goede momenten gehad, maar zijn nog steeds aan het bouwen aan het team. Ik denk dat als we vandaag echt goed waren, we deze wedstrijd hadden kunnen winnen. Een punt is zeker oké.

• Pep Guardiola: "Het team leverde een uitstekende prestatie vandaag, het was echt goed vandaagt. We hadden geduld, maakten de juiste beslissingen en probeerden hoog druk te zetten. Liverpool verdedigde goed en wij misten de laatste pass. Ik ben blij dat we na zoveel jaren nog steeds op deze manier voetballen. Over mijn incidentje met Nunez na de wedstrijd? Er is niets gebeurd."

Fase per fase

15:30

EINDE: 1-1

Het laatste fluitsignaal klinkt. Guardiola krijgt het nog even aan de stok met Nunez, maar Klopp blust het brandje. De trainers hebben nog een leuk onderonsje. Liverpool maakt een einde aan de reeks van 23 thuisoverwinningen van Manchester City.

90+9' tweede helft
90+7'

Bijna de 2-1!

Op een hoekschop sprint Haaland goed naar de eerste paal. De Noor kan zijn hoofd tegen het leer zetten, maar zijn poging mist precisie en vliegt voorlangs. Dit was dé kans voor City.

90+3'
Liverpool
90+1'

Liverpool is tevreden met een puntje en beperkt zich tot verdedigen. Doku en zijn collega's kunnen Bernardo Silva in stelling brengen, maar zijn goed schot wordt afgeblokt door Matip. Even later kan Doku uithalen maar kiest hij voor de voorzet die onschadelijk wordt gemaakt. Nog twee minuten.

90+1'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
89'
89'

We krijgen maar liefst 8 minuten extra tijd. Kan één van de teams nog iets tonen?

87'

Akanji duwt bal met Alisson in doel

Opvallend beeldje: op hoekschop kan Alisson de bal klemmen, maar rekent hij niet op een aanstormende Akanji. De vallende verdediger duwt de doelman en de bal over de lijn. Natuurlijk gaat het feestje voor City niet door.

86'
Liverpool
85'

Doku lanceert zijn motor nog eens en wordt omsingeld door 3 verdedigers. Matip plant zijn schoen op de enkel van onze landgenoot en gaat in het boekje van de scheidsrechter. Endo werkt de vrije trap die volgt in hoekschop.

84'

Klopp brengt met Endo en Elliott twee verse krachten tussen de lijnen. Opvallend: Guardiola voerde nog geen wissel door. Nog 6 minuten op de klok.