© Offside via Getty Images

VIDEO. Een zoveelste record voor Erling Haaland: Noor is snelste om 50 Premier League-goals te scoren en blaast de rest daarmee weg

Een nieuwe match, een nieuwe goal voor Erling Haaland (23). Zo zette hij zich nog maar eens bovenaan van een lijstje in de voetbalgeschiedenis. Haaland lukte tegen Liverpool namelijk zijn 50e doelpunt in de Premier League en had daar slechts 48 (!) wedstrijden voor nodig. Waanzinnige cijfers, nog maar eens opnieuw.

Jorunn Vannoorden

In een aantrekkelijke eerste helft tussen Manchester City en Liverpool zette Erling Haaland - wie anders - de thuisploeg op voorsprong. Hij kreeg wel erg veel ruimte van de Liverpool-defensie en nam dat cadeau maar wat graag aan. Haaland ramde zo zijn 50e goal in de Premier League voorbij Allison.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De treffer van Haaland volstond wel niet voor de zege voor Manchester City. In de slotfase zorgde Trent Alexander-Arnold voor de 1-1-eindstand. Jérémy Doku speelde heel de partij voor de Citizens.

Met zijn doelpunt brak de Noor nog maar eens een record. Hij is de snelste speler ooit in de Premier League om 50 keer te scoren. Daarvoor had de spits amper 48 wedstrijden nodig. Een waanzinnige statistiek, zeker als je kijkt naar de anderen in het lijstje.

Tot voor vandaag stond dat record namelijk op naam van Andrew Cole, die destijds 65 wedstrijden nodig had om dat cijfer te halen. Zijn record wordt nu dus staalhard van de tabellen geveegd door Haaland. Waar zal dat eindigen?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Haaland was eerder ook al de snelste speler in de Premier League-geschiedenis om 10 goals (in 6 matchen) en 25 goals (in 19 matchen) te maken. Als de spits op deze manier doorgaat, lijkt ook het record van 100 goals haalbaar. Dat staat momenteel op naam van Alan Shearer. Hij had er 124 wedstrijden voor nodig.

Met zijn goal zaterdag tegen Liverpool zorgde Haaland nog voor een andere mijlpaal. Het was zijn eerste treffer tegen de Reds in de Premier League, na wel al een goal in de League Cup vorig seizoen. Liverpool was een van de weinige teams waartegen Haaland in de competitie nog niet scoorde. Twee weken geleden voegde hij ook Chelsea toe aan zijn lijstje, dankzij twee goals in spectaculaire 4-4 op Stamford Bridge.

Zo blijven enkel Luton Town en Brentford over. Tegen Luton speelt hij op 10 december pas zijn eerste wedstrijd. Tegen Brentford kwam hij vorig seizoen niet tot scoren. Het duel in Londen staat dit seizoen op 3 februari op de kalender, maar mogelijk krijgt Haaland nog eerder een kans. De thuiswedstrijd was voorzien voor volgende maand, maar moet nog opnieuw ingepland worden door City’s deelname aan het WK voor clubs in Saoedi-Arabië (12-22 december).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer