REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Experts geschokt: “Tempo waarin burgers omkomen in Gazastrook kent weinig precedenten deze eeuw”

Er zijn in Gaza in minder dan twee maanden tijd al meer dan dubbel zo veel vrouwen en kinderen gedood als in Oekraïne na twee jaar oorlog. Dat blijkt uit schattingen van de Verenigde Naties (VN), waarover ‘The New York Times’ bericht. “Het tempo waarin burgers omkomen in de door Israël bestookte Gazastrook kent weinig precedenten deze eeuw”, zeggen experts vol ongeloof.

31 reacties

  • Gino Denil

    6 maanden geleden
    Terreur is terreur. Het maakt geen verschil uit, voor een buitenstaander, of het van een overheid of van een weerstandsgroepering komt.
  • Johan Janssen

    6 maanden geleden
    De vraag is wie de echte terroristen zijn natuurlijk. Er zijn er veel gestorven om tegen den Duits te vechten en die draaien hun allemaal om in hun graf met spijt vrees ik.
  • Luc Bogaert

    6 maanden geleden
    Deze genocide op de oorspronkelijke bewoners van Palestina is al meer dan een eeuw bezig en de dader(s) zijn gekend!
  • Remi Kurajber

    6 maanden geleden
    Een bezetter heeft geen recht om zich te verdedigen op bezette territorium. Een groepering die strijdt tegen bezetting heeft recht met alle middelen de bezetting te bestrijden
  • Theodoor Vanhove

    6 maanden geleden
    Wanneer 2 gekken met veel macht elkaar naar het leven staan zullen deze gekken pas ophouden wanneer de laatste macht is verdwenen. Macht in deze is volk. Enkel één super intelligent leider zou dit kunnen oplossen maar hij is nog niet voorhanden.