Twee mensen in levensgevaar na frontale botsing in Waarschoot, twee doden

Bij een zwaar ongeval op de N9 in Waarschoot zijn zaterdagavond twee mensen gestorven. Het gaat om een 21-jarige vrouw en een 39-jarige man. Twee andere inzittenden verkeren nog in levensgevaar.

blg

Het ongeval gebeurde rond 18 uur op de Hendrik Concienselaan (N9), net voorbij het kruispunt met de Renning. Twee voertuigen reden elkaar frontaal aan. Het gaat om een BMW met twee inzittenden en een Nissan met vier inzittenden.

De BMW, die uit de richting van Eeklo kwam, zou plots van zijn baanvak zijn afgeweken. Dat zegt Caroline Verschuere van het parket van Oost-Vlaanderen aan VRT: ‘De bestuurder heeft iets of iemand willen ontwijken en is naar links uitgeweken waardoor de tegenligger recht in diens flank is terechtgekomen.’ Om meer info over de precieze omstandigheden te achterhalen wordt de airbag van de BMW nog uitgelezen.

Er vielen twee doden, die elk in een andere wagen zaten. Een van hen is een vrouw van 21 jaar, de dochter van een brandweerman die opgeroepen was voor een interventie en onderweg was naar het ongeval. Pas later vernam hij het tragische nieuws dat zijn dochter overleden was. De jonge vrouw zat als passagier in de BMW en had een kind van twee jaar. Het tweede dodelijke slachtoffer is een man van 39 die in de andere wagen zat.

Vier andere inzittenden geraakten zwaargewond. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft zondagmiddag bevestigd dat twee van hen nog in levensgevaar verkeren. Een 21-jarige passagier van de Nissan, afkomstig uit Gent, is ondertussen buiten levensgevaar.

Het was het tweede ongeval op de N9 zaterdag. Eerder op de dag viel een man in slaap achter het stuur in Maldegem. Hij zou tegen een geparkeerde vrachtwagen gereden zijn. De man raakte lichtgewond maar zijn pluszoontje van drie jaar dat meereed, raakte levensgevaarlijk gewond en werd naar het UZ Gent gebracht.