Nog twee inzittenden in levensgevaar na zwaar ongeval waarbij twee dodelijke slachtoffers vielen

Bij een ongeval op de N9 in Waarschoot zijn twee mensen om het leven gekomen. Twee anderen verkeren nog in levensgevaar. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. Een van de dodelijke slachtoffers is een 21-jarige vrouw. Haar vader, die brandweerman is in Waarschoot, was onderweg naar de plek van het ongeval na een oproep voor een interventie.

lto cte

Het ongeval deed zich iets voor 18 uur zaterdagavond voor op de Hendrik Concienselaan (N9), net voorbij het kruispunt met de Renning richting Eeklo. Volgens de politie waren er twee voertuigen bij het ongeval betrokken, en zouden de twee wagens frontaal gebotst zijn. Het gaat om een BMW met twee inzittenden en een Nissan met vier inzittenden.

De BMW, die uit de richting van Eeklo kwam, zou plots van zijn baanvak zijn afgeweken. Dat zegt het parket van Oost-Vlaanderen: “De bestuurder heeft iets of iemand willen ontwijken en is naar links uitgeweken waardoor de tegenligger recht in diens flank is terechtgekomen.” Om meer info over de precieze omstandigheden te achterhalen wordt de airbag van de BMW - een soort zwarte doos - nog uitgelezen.

Er vielen twee doden, die elk in een andere wagen zaten. Een van hen is een vrouw van 21 jaar, de dochter van een brandweerman die opgeroepen was voor een interventie en onderweg was naar het ongeval. Pas later vernam hij het tragische nieuws dat zijn dochter overleden was. De jonge vrouw zat als passagier in de BMW. Het tweede dodelijke slachtoffer is een man van 39 die in de andere wagen zat.

Twee mensen in levensgevaar

Vier andere inzittenden geraakten gewond. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft zondagnamiddag bevestigd dat twee van hen nog in levensgevaar verkeren. Het gaat om de 22-jarige bestuurder van de BMW, afkomstig uit Lievegem, en een 34-jarige passagier van de Nissan uit Gent. De twee overige inzittenden van de Nissan, een 21-jarige uit Gent en een 78-jarige uit Koksijde, zijn intussen buiten levensgevaar.

Het was al het tweede ongeval op de N9 zaterdag. Eerder op de dag viel een man in slaap achter het stuur op de N9 in Maldegem. Zijn stiefzoontje van drie jaar die meereed, raakte levensgevaarlijk gewond en werd naar het UZ Gent gebracht.

© cte

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER