Fluvius
Volledig scherm
PREMIUM
© Fluvius

Al bijna 100.000 gezinnen betalen elke maand écht energieverbruik en géén voorschot. Tot tegenzin van sommige leveranciers? Wij doen de test

Het aantal gezinnen dat niet langer voorschotten betaalt, maar maandelijks hun échte energieverbruik afrekent, is sinds begin dit jaar verdubbeld. Hoewel de grote energieleveranciers wettelijk verplicht zijn die optie aan te bieden, doen ze dat niet allemaal met evenveel enthousiasme. Onze energie-expert Robbe van Lier deed de test en stelde vast dat sommige leveranciers inderdaad liever niet willen dat hun klanten stoppen met voorschotten te betalen.

83 reacties

  • Jacques Dierckx

    2 maanden geleden
    Alleen zeer spijtig dat Engie er niet in slaagt mij maandelijks een factuur te bezorgen voor mijn dynamisch verbruik. Zo is het moeilijk te beheren.
  • Eduard Pelckmans

    4 maanden geleden
    Ik ben voor jaarbetaling dan zie je goed wat je per jaar verbruikt aan echte elektriciteitskost van de leverancier en van de bijkomende kosten zoals BTW, fluvius e.a. die niets te maken hebben met je verbruik. Het zijn vooral deze taxaties die het meeste kosten en elk jaar verhogen.
  • Georges Pelgrims

    4 maanden geleden
    ik ben nu 5 maanden aangesloten bij engie vast contract in februari 2024 krijg ik mijn afrekening.ik betaalde 171.63 per maand voor gas en electriciteit wat ik natuurlijk teveel vindt bij ons brand enkel de verwarming alst vriest.ik hoop dat ik geld terug krijg van engie of ze kunnen den boom in.en keer ik terug naar luminius 171.63 dat gebruik ik nooit op één maand en als ik mijn contract volg zou ik moeten opleggen in februari 2024 maar dan mogen ze de volgende dag ophoepelen zeker weten.
  • ALBERT CNUDDE

    5 maanden geleden
    Eigenlijk maar normaal dat je betaalt wat je verbruikt, vooraf betalen is bankier spelen. Moet mijn biefstuk bij de beenhouwer ook niet op voorhand betalen,toch...?
  • Gerard SMIT

    5 maanden geleden
    Naargelang de te verwachten eindfactuur kun je ongeveer schatten wat je mnd. wenst te betalen.Mijn ZELF gekozen voorschot werd/wordt steeds geaccepteerd bij mijn leverancier. Maar als consument jezelf niet bedriegen door een té klein voorschot te betalen.Zij (de vele onwetenden...) laten zich telkens "rollen" door hun leverancier die,uiteraard,steeds een te hoog bedrag voorstelt om zeker te zijn dat ze hun centen binnen krijgen.