Gilles eist een schadevergoeding van de NMBS omdat de treinen steeds te laat zijn, maar die blijkt wel heel klein.
Volledig scherm
PREMIUM
Gilles eist een schadevergoeding van de NMBS omdat de treinen steeds te laat zijn, maar die blijkt wel heel klein. © ID/ Felix Rabou

Na half jaar miserie krijgt Gilles van NMBS schadevergoeding van amper 1,20 euro: "Klantendienst zei droogweg dat ik maar een klacht moest indienen”

Na een half jaar miserie met minstens dertig vertraagde treinen, vroeg onze collega Gilles (22) een schadevergoeding aan bij de NMBS. Het werd een bureaucratische beproeving. Maar het is pas wanneer het bedrag effectief gestort werd, dat Gilles geschokt was. Hij legt uit hoe je een schadevergoeding aanvraagt als reiziger, en op hoeveel hij volgens zijn berekening écht recht had. De ombudsdienst en de NMBS reageren op zijn verhaal.

33 reacties

  • Karine Roeland

    5 maanden geleden
    Als je niet gehaast bent en het geen kwaad kan waar of wanneer je ergens terecht komt, dan is het leuk om de trein te nemen. Maar voor de werkende klasse die dagelijks moeten pendelen is het zeer stresserend. Dagelijks zijn er vertragingen, afgeschafte treinen...Laat ministers en vriendjes eens ipv met wagen en privéchauffeur de trein nemen als ze ergens moeten zijn. Dan ondervinden ze ook wat het werkvolk moet lijden voor een veel kleiner loon.
  • Rik Duyvejonck

    5 maanden geleden
    Laat alle parlementairen verplicht met het openbaar vervoer naar Brussel gaan. Geen dienstwagens meer. Ze kunnen gerust hun dossiers doornemen op de trein. Een gratis abbonnement 1 ste klas mogen ze nog krijgen. Een grote besparing. En gegarandeert rijden alle treinen op tijd.
  • Rudi Vlaminck

    5 maanden geleden
    Jullie zijn maar reizigers.
  • Julien Van Damme

    5 maanden geleden
    Dik vet betaalde bazen bij NMBS ( niet waar Mr. Demesmaecker & anderen ) zij gooien geld door ramen en deuren , maar reizigers deftig vergoeden kan niet . heel de boel privatiseren , helft bazen buiten gooien en ook wie niet wil werken & profiteert, zal veel beter gaan .
  • Marc Croonen

    5 maanden geleden
    De trein? De enkele keren dat ik er heb mee gereden, viel hij onverwacht stil, reed terug achteruit, moesten we overstappen op een lijnbus, of kwam hij gewoon te laat, de trein,... Wanneer je niet ergens op een bepaald uur moet zijn, is het wel plezant :)