Brandweer beschoten met vuurwerk: ‘Waarschijnlijk in hinderlaag gelokt’

Archieffoto.© belga

In Laken is de Brusselse brandweer zaterdagavond beschoten met vuurwerk. Niemand raakte gewond, maar volgens de brandweer ging het vermoedelijk om een hinderlaag. 

Een ploeg van de Brusselse brandweer rukte rond 20.20 uur uit voor een buitenbrand in de Dikke Beuklaan in Laken. Ter plaatse bleken er twee afvalcontainers in brand te staan. ‘Bij het verlaten van de pomp werd het voertuig en het team onmiddellijk beschoten met vuurwerk’, zegt woordvoerder Walter Derieuw.

Omdat er geen risico was op verspreiding van het vuur, brachten de hulpverleners zich in veiligheid en verlieten ze de plek. ‘Na aankomst van de politie zijn de betrokkenen gevlucht en kon de brand worden geblust’, aldus Derieuw.

Geen schade

De adjudant van de brandweerploeg zegt dat het vermoedelijk om een hinderlaag ging. ‘Gelukkig waren er geen gewonden te betreuren bij onze collega’s en er was geen schade aan het interventievoertuig’, klinkt het. ‘Ondanks de indrukwekkende aard van het incident en de onbegrijpelijkheid van deze daad van geweld, hebben onze mensen hun dienst voortgezet.’ (cvh)