300 Belgen zitten vast op Dominicaanse Republiek en Jamaica door defect vliegtuig van Tui Fly

300 Belgen zitten vast op de Dominicaanse Republiek en Jamaica door een defect vliegtuig van Tui Fly. De luchtvaartmaatschappij is op zoek naar een ander toestel, maar dat blijkt moeilijk te vinden.

Voor 300 Belgen verloopt een vakantie in de Caraïben niet zoals gepland. Ze zitten sinds donderdag vast omdat een toestel van Tui Fly defect is. 200 reizigers zijn gestrand in Punta Cana op de Dominicaanse Republiek, 100 anderen zijn op Jamaica. 

Volgens een familielid van een van de gestrande reizigers kwam het toestel oorspronkelijk uit Brussel en maakte het in Punta Cana een tussenlanding met als bedoeling door te vliegen naar Jamaica. Uiteindelijk moest het vliegtuig naar Brussel terugkeren.

Tui Fly stuurde onderdelen om het toestel te herstellen, maar dat is niet gelukt. De luchtvaartmaatschappij zoekt nu een ander vliegtuig, maar dat blijkt moeilijk te vinden.

"5 uur wachten"

Heidi Crabbé uit Boom is een van de gestrande reizigers. Zij was op vakantie in de Dominicaanse Republiek en zou donderdagavond met het toestel in kwestie terugreizen naar Brussel.

"Na 5 uur wachten op de luchthaven kregen we te horen dat de vlucht was afgelast", zegt ze. De reizigers moesten in de luchthaven weer uitchecken en hun bagage ophalen, en werden vervolgens in hotels ondergebracht. 

De sfeer tussen de reizigers is gespannen, omdat heel wat mensen vanaf maandag normaal gezien opnieuw aan het werk moeten. "Ik heb een eigen kledingzaak, en die moest normaal zaterdag weer open gaan. Dus dat is voor mij een streep door mijn rekening."

"Dit weekend bleven de anderen nog rustig, maar nu is het weekend voor iedereen voorbij en begint de spanning te komen bij de rest die morgen moet werken." 

Communicatie

Ook de communicatie met Tui verloopt allesbehalve vlekkeloos volgens Heidi: "Wij hebben van Tui nog niemand persoonlijk ontmoet. Wij krijgen elke keer wel een sms met info over wat te gebeuren staat, maar veel mensen krijgen die niet."

"Dus wij hebben uit eigen beweging een WhatsApp-groep opgericht. Als we een sms krijgen van Tui delen we dat in de groep, zodat iedereen op de hoogte is." 

Het is niet duidelijk wanneer de 300 Belgen kunnen door- of terugreizen. 

Meest gelezen