© REUTERS

300 Belgen zitten al meer dan twee dagen vast op Dominicaanse Republiek: “Toestel is defect”

300 reizigers die normaal gezien in de nacht van donderdag op vrijdag naar België zouden vliegen, zitten nog steeds vast in Punta Cana, op de Dominicaanse Republiek. Het toestel van TUI fly bleek defect en de situatie is nog steeds niet opgelost: “We proberen een toestel in te huren, maar hebben er nog geen gevonden.”

gli

“Het vliegtuig staat in panne waardoor het niet is kunnen vertrekken”, bevestigt Sarah Saucin, woordvoerster van TUI fly. “We hebben geprobeerd om onderdelen naar daar te sturen, maar helaas volstond dat niet om het toestel te repareren.” Zo komt het dat een 300-tal passagiers, waarvan het merendeel Belgen, al drie nachten vastzit in Punta Cana.

Al houden ze zich voorlopig rustig, zegt Saucin. “We hebben voor hen een all-inclusive-hotel geregeld en ze krijgen ook allemaal een compensatie van 600 euro.” Ondertussen blijft TUI fly naar een oplossing zoeken. “We zijn op zoek naar een inhuurtoestel, maar de beschikbaarheid is momenteel heel laag. We kunnen dan ook nog niet zeggen wanneer de passagiers uiteindelijk zullen vertrekken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer