Politie spoort ‘bankmedewerker Hendrix’ op die vrouw (67) voor meer dan 10.000 euro oplichtte

© rr

Genk

De federale politie verspreidde zondag foto’s van een oplichtster. De vrouw in kwestie deed zich voor als een bankmedewerkster. Ze liet zich ‘mevrouw Hendrix’ en kon meer dan 10.000 euro afhalen van rekeningen van een 67-jarige vrouw uit Genk.

De oplichting dateert van dinsdag 11 april 2023. De Genkse (67) kreeg die dag telefoon van iemand die zich uitgaf voor een bankmedewerker. Zij meldde dat er verdachte handelingen gebeurden op de drie bankkaarten in beheer van de zestiger. Daarop werd gezegd dat er iemand van de bank zou langskomen om haar drie kaarten te blokkeren.

Thuis aanbellen

Het gaat om een typisch geval van helpdeskfraude waarbij de zogezegd bankmedewerker aan de telefoon bleef hangen terwijl iemand bij het slachtoffer aanbelde. Zij deed open en liet een tweede oplichtster, die zich mevrouw Hendrix liet noemen, binnen.

Met behulp van de kaartlezer werden de bankkaarten vervolgens zogezegd ‘geblokkeerd’ en doorgeknipt door mevrouw Hendrix. Het slachtoffer kreeg vervolgens de opdracht om zich de daaropvolgende dag aan te melden bij haar bank om nieuwe kaarten te krijgen.

Meer dan 10.000 euro

Op die manier hadden de daders voldoende tijd om toe te slaan. Nog dezelfde dag ging mevrouw Hendrix geld afhalen bij de bankautomaat van Belfius aan de Fruitmarkt in Genk. later en zelfs de daaropvolgende dag deed ze hetzelfde bij automaten in de Nederlandse steden Tilburg, Dordrecht en Apeldoorn. Alle drie de bankkaarten werden gebruikt om de rekeningen te plunderen. Meer dan 10.000 euro werd op deze manier gestolen.

Vest van pels

De politie spoort nu de oplichtster en dievegge op. De vrouw, die aan de passagierszijde van een lichtkleurige Mercedes uitstapte is ongeveer 1,65 meter groot en normaal gebouwd. Ze heeft bruin haar die ze in een dotje droeg. Op het ogenblik van de feiten droeg ze een blauwe jeans, zwarte enkellaarsjes en een bruin vestje zonder mouwen met een binnenkant van pels. Daaronder had ze een bruine trui aan.

Wie meer weet kan de politie contacteren op het gratis telefoonnummer 0800/30.300. Via tips vanuit het buitenland kan er gebeld worden op 0032 2/544.44.88. een andere manier om te communiceren kan via dit online tipformulier.  (ppn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen