© Getty Images

Belgen bijten de tanden stuk op Pim Ronhaar: Nederlander is de nieuwe modderduivel na zege in Dublin

Eli Iserbyt (26) is goed op weg om de wereldbeker in zijn voordeel te beslechten. De West-Vlaming van Pauwels Sauzen - Bingoal moest in Dublin wel zijn meerdere erkennen in een beresterke Pim Ronhaar (22) en Laurens Sweeck (29) maar heeft in de tussenstand om de wereldbeker intussen een comfortabele voorsprong opgebouwd op... de jonge Nederlander Pim Ronhaar die de tweede plaats overneemt van zijn afwezige ploegmaat Lars van der Haar.

Guy Van Den Langenbergh

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Europees kampioen Michael Vanthournhout was na zijn opgave in Kortrijk toch naar Dublin afgereisd. “Ik dacht even dat mijn sleutelbeenbreuk gebroken was maar dat bleek niet het geval te zijn”, klonk het voor de start. “De ligamenten rondom zijn wel geraakt wat betekent dat het een pijnlijke wedstrijd gaat worden.”

En dat bleek. Vanthourenhout miste zijn start en zag in de verte hoe Thibau Nys de kopstart nam. Hij kreeg eerst Niels Vandeputte mee, in ronde twee afgelost door Eli Iserbyt. Ook Laurens Sweeck voelde zich duidelijk in zijn sas in de Ierse modder en kwam samen met Pim Ronhaar vooraan aansluiten.

Nys wilde zijn mindere prestaties van de voorbije weken doorspoelen en sloeg aan het einde van ronde twee opnieuw een kloof op een peloton onder leiding van Eli Iserbyt. De kopman van Pauwels Sauzen - Bingoal wilde echter van geen wijken weten en ging opnieuw in de achtervolging op Nys met diens ploegmaat Pim Ronhaar als waakhond. Twee renners van Baloise Trek Lions versus slechts één renner van Pauwels Sauzen - Bingoal. We zagen het dit seizoen al vaker en het werd ook in Dublin bevestigd: de troepen van Sven Nys zijn collectief sterker geworden, ook zonder Lars van der Haar of Joris Nieuwenhuis.

Sweeck keert terug

Maar ook Crelan-Fristad liet zich niet onbetuigd: Laurens Sweeck - vorig jaar in Dublin nog tweede tussen Van Aert en wereldkampioen Pidcock - en Joran Wyseure kwamen toch weer vooraan aansluiten, gevolgd door Jens Adams.

Vooral de verrassende Wyseure voelde zich duidelijk in zijn sas in de modder van Dublin. De ex-wereldkampioen bij de beloften sloeg zowaar een kloofje en kreeg… Jens Adams achter zich. Het bleek slechts strovuur. Pim Ronhaar zorgde voor de volgende versnelling, Iserbyt reageerde en ook Laurens Sweeck begreep het gevaar. Grootste slachtoffer? Thibau Nys voor wie het in de tweede wedstrijdhelft duidelijk te snel ging.

Is Pim Ronhaar de nieuwe koning van de modder? Nadat hij vorige week al domineerde in de modder van Dendermonde, stond er ook nu geen maat op de 22-jarige Nederlander. Laurens Sweeck reed op een slecht moment lek, Eli Iserbyt slaagde er met zijn grote versnelling maar niet in om de kloof te dichten op de renner van Baloise Trek Lions. De leider in de wereldbeker had uiteindelijk een fietswissel bij Ronhaar nodig om toch aan te sluiten, ook Laurens Sweeck bleek niet ver achter te zitten. Spannend!

Ronhaar versaagde niet, bij Iserbyt was het vet duidelijk van de soep. Enkel Laurens Sweeck wilde niet plooien en kroop terug tot in het wiel van de Nederlander. Het kwam uiteindelijk tot een sprint met twee, waarin Ronhaar zich de betere toonde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag:

1. Pim Ronhaar (Ned) in 57’17”

2. Laurens Sweeck +2”

3. Eli Iserbyt +20”

4. Joran Wyseure +28”

5. Jens Adams +37”

6. Thibau Nys +59”

7. Ryan Kamp (Ned) +59”

8. Kevin Kuhn (Zwi) +1’19”

9. Niels Vandeputte +1’25”

10. Michael Vanthourenhout +1’29”

© Getty Images

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer