© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

CHALLENGER PRO LEAGUE. Beerschot klimt naar kop van de stand na zege tegen FC Luik, Jong Genk en Seraing delen punten in kelderkraker

Beerschot komt dankzij de 3-0-zege tegen FC Luik aan de leiding van de Challenger Pro League. Jong Genk en Seraing speelden dan weer gelijk in de kelderkraker.

BELGA
Bron: BELGA

Beerschot heeft zondag op de dertiende speeldag van de Challenger Pro League (tweede klasse) een 3-0 zege behaald tegen FC Luik. De Ratten klimmen dankzij de driepunter naar de kop van de stand.

Nzita (3.) zette Beerschot met de vroege 1-0 op rozen. Michez (41.) zorgde voor de 2-0 ruststand, waarna Reyners (72.) de 3-0 eindstand op het bord zette. De Antwerpenaren speelden de tweede helft overigens tegen een man minder na tweemaal geel voor bezoeker Bustin (19. en 45.+2).

In de stand komt Beerschot, met nog een gespeelde wedstrijd minder bovendien, met 26 punten aan kop. Zulte Waregem en Deinze volgen met 23 punten. FC Luik staat op de achtste plaats met achttien punten. Beerschot maakt komend weekend op de veertiende speeldag de verplaatsing naar Patro Eisden Maasmechelen. Luik speelt in eigen stadion de derby tegen Seraing.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Jong Genk en Seraing delen de punten

Weinig volk en geen beleving in Stadion De Leunen in Geel waar Jong Genk - op een goeie 40 kilometer vogelvlucht van zijn thuisbasis - zijn wedstrijden afwerkt. De beloftevolle Limburgers verloren hun laatste vijf competitiewedstrijden en wilden die reeks tegen Seraing, zelf ook niet al te best bezig, ten einde laten komen. Robin Mirisola (30.) zorgde voor een 1-0 ruststand in het voordeel van Genk. Via Marvin Tshibuabua (79.) ging Seraing toch nog met een punt aan de haal.

In de stand schieten beide teams weinig op met een punt. Seraing staat veertiende met dertien punten, Jong Genk vijftiende met twaalf punten. SL16, de beloften van Standard Luik, zijn als zestiende de hekkensluiter met negen punten maar tellen twee wedstrijden minder.

Op de veertiende speeldag speelt Jong Genk een Limburgse derby op het veld van Lommel. Ook voor Seraing wacht een burenduel met een korte trip naar FC Luik.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer