Bart De Wever uitte kritiek op de Mechelse vesten, maar Bart Somers dient hem nu van antwoord.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bart Somers dient De Wever van antwoord: “Geen lessen te ontvangen van burgemeester met tweede grootste files van Europa”

Mechelen, Antwerpen -

De burgemeesters van de twee belangrijkste steden in onze provincie clashen over de mobiliteit in Mechelen. Nadat Antwerps burgemeester Bart De Wever zaterdagavond zijn beklag deed over de situatie op de vesten, reageert Mechels burgervader Bart Somers: “We hebben weinig lessen te ontvangen van De Wever.”

Stijn Van de Sande Sven Van Haezendonck

LEES OOK: “Wat een hel om er te geraken”: Bart De Wever eet lasagne in Mechelen en spuit kritiek op de vesten, maar is dat toeval?

Toen Antwerps burgmeester Bart De Wever zaterdagavond een lasagne ging eten in de Mechelse school BimSem, waar zijn zoon op internaat zit, plaatste de politicus daar een foto van op Facebook. In de reacties voegde hij eraan toe dat het een hel was om er te geraken via de ringweg. De post kon meteen op heel wat bijval rekenen, maar kreeg ook kritiek van mensen die zeiden dat de situatie in Antwerpen niet veel beter is of dat hij beter met de trein zou komen.

Ook Mechels burgemeester Bart Somers (Vld-groen-m+) reageert nu op het bericht van zijn collega en is niet opgezet met de kritiek van De Wever. “De burgemeester van de stad die de bedenkelijke reputatie heeft van de tweede grootste files van Europa te hebben, zou misschien beter het spreekwoord van de splinter en de balk voor ogen houden”, aldus Somers. “Wij hebben dan ook weinig lessen te ontvangen van Bart De Wever.”

© Facebook

Wijzigingen

Volgens Somers zullen er de komende maanden zeker nog dingen wijzigen aan de verkeerssituatie op de vesten, waar sinds vorig jaar enkelrichtingsverkeer geldt. Sindsdien gaat er geen dag voorbij of de situatie wordt besproken. “Het stadsbestuur is volop bezig met een grondige evaluatie en we zullen dan ook een aantal zaken bijsturen”, aldus Somers. “Maar we beloven niet dat Bart De Wever door zijn chauffeur overal voor de deur afgezet zal kunnen worden.”

De Mechelse burgervader geeft meteen ook aan hoe De Wever in de toekomst best naar de school rijdt. “Via de afrit Mechelen-Zuid en de Tangent rij je via het Raghenoplein en de Zandpoortvest naar de Augustijnenstraat. Via de Bleekstraat, de Zwartzustersvest en de Guido Gezellelaan kan je vervolgens terug naar de files in Antwerpen. Dat is niet zo moeilijk. Maar nog beter is het om te parkeren in de randparking op de Zandpoortvest. Van daaruit is het 250 meter wandelen tot aan BimSem.”

LEES OOK: Nog nooit stonden we zo lang in de file en verkeersinfarcten dreigen nog erger te worden

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen