79'
Kerim Mrabti
0 - 3
79'

Besnik Hasi is goed begonnen aan zijn loopbaan als trainer van KV Mechelen. In Kortrijk zag hij zijn ploeg al na een kwartier de wedstrijd in een beslissende plooi leggen met twee goals. Mrabti deelde tien minuten voor tijd het nekschot uit. KV Kortrijk blijft zo de rode lantaarn in de Jupiler Pro League, in Mechelen is er opnieuw wat ademruimte.

KV Kortrijk - KV Mechelen in een notendop:

Sleutelmoment: Al na 6 minuten mag Bassette zomaar door het centrum op doelman Vandenberghe afstormen en de 0-1 binnenleggen. 10 minuten later staat ook de 0-2 op het bord. De wedstrijd is op dat moment eigenlijk al gespeeld.

Man van de Match: Rob Schoofs houdt wel van bezoekjes aan het Guldensporenstadion. Vorig jaar scoorde hij 2 keer en gaf hij een assist, ook vandaag scoorde hij en liet hij scoren. De middenvelder was zoals wel vaker alomtegenwoordig.

Opvallend: Het wil maar niet lukken voor KVK tegen ploegen uit de rechterkolom. Van de 9 punten die Kortrijk al wist te verzamelen, kwam er slechts eentje uit een partij tegen een "kleine ploeg". Dat was op bezoek bij RWDM.

Belabberd verdedigen

"Goed begonnen is half gewonnen", moet Besnik Hasi voor zijn eerste partij als trainer van KV Mechelen meegegeven hebben aan zijn spelers. Een boodschap die duidelijk niet in dovemansoren viel.

Na amper 6 minuten mocht Rob Schoofs spits Bassette door het centrum het straatje insturen. Die bedankte en knalde al vroeg de 0-1 op het bord. Het moet gezegd: de verdediging van de thuisploeg zag er wel erg belabberd uit.

Een wake-upcall voor hekkensluiter KV Kortrijk? Nee hoor, slechts 10 minuten later mocht doelman Vandenberghe zich alweer omdraaien.

Malinov maakte zijn zoveelste overtreding en gaf zo op eigen helft een vrije trap weg. Hairemans vond de lange Bates aan de tweede paal, die niet voor eigen gewin ging en nog opnieuw voor doel kopte. Rob Schoofs mocht moederziel alleen binnenkoppen.

Boeken toe

Met Avenatti en Mbayo bracht coach De Boeck aan de rust wel twee krachten tussen de lijnen die nog kansen zouden afdwingen, maar het in een erg flauwe tweede helft nooit meer spannend zouden kunnen maken.

Veel duels en weinig kansen, maar uiteindelijk nog wel een doelpunt. Geen aansluitingstreffer, wel een 3e van Mechelen om de partij definitief te beslissen.

Dat er vanaf de doeltrap van Coucke slechts 3 passes nodig waren om Mrabti alleen voor doel te zetten, is opnieuw veelzeggend.

Op die manier klimt Mechelen steeds verder weg uit het degradatiemoeras, Kortrijk blijft daarentegen opnieuw met lege handen achter en sluit de heenronde af met een schamele 9 op 45.

Glen De Boeck: "We hebben een goeie transferperiode nodig"

Besnik Hasi (coach KV Mechelen): "We hebben 3 keer gescoord en de 0 gehouden, de jongens hebben het dus fantastisch gedaan. Het was zeker niet altijd mooi om te zien, maar de staat van het veld en de situatie waarin beide teams verzeild zijn geraakt, maakten het ook moeilijker. We hebben nu wat meer ademruimte en ik hoop dat we zo verder kunnen gaan, maar we hebben wel een heel moeilijk programma voor de boeg. Het deed ook deugd om eindelijk terug te zijn in de Belgische competitie."

Glen De Boeck (coach KV Kortrijk): "Ik heb geen uitleg voor hoe we aan de partij begonnen. We hadden er alles aan gedaan om iedereen scherp te krijgen, maar na 15 minuten loop je achter de feiten aan. Als je gewoon speelt "om te spelen" en nooit ballen in de box brengt, kan je niet scoren. En er zijn hier veel te veel jongens die gewoon spelen "om te spelen". We missen daarin kwaliteit en ervaring. Dat moet allemaal van ons als staff komen en dat is vermoeiend, de spelers moeten gewoon zelf verantwoordelijkheid nemen. We hebben een goeie transferperiode nodig en dan zien we wel."

Fase per fase

21:07

Einde!

Kortrijk probeerde voorzichtig nog wel in de tweede helft, maar kon nooit echt een vuist maken. Een logische zege voor Mechelen dus, dat op 10 minuten van het einde nog een derde goal kon maken. 0-3, Kortrijk blijft troosteloos laatste.

90+4' tweede helft
90+3'
KV Kortrijk
90+3'

Niet enkel Ojo, ook Mighten gaat nog onnodig het boekje van ref Boterberg in.

90+2'

Mbayo mist opnieuw!

Net als daarnet komt een hoge bal net buiten de kleine rechthoek bij Mbayo terecht. De aanvaller twijfelt niet en knalt opnieuw in één tijd, maar alweer kan hij zijn poging niet kadreren. Geen eerredder dus.

90+2'
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
89'

Ojo gaat in het slot van deze partij nog eens stevig op de enkel van Schoofs staan. Onbewust of niet, het levert de winger van Kortrijk een kaart op.

89'
KV Kortrijk
86'

Ook Ojo wil Coucke nog eens bedreigen, maar zijn schot is veel te centraal. De doelman van Mechelen moest vandaag zeker niet uitpakken met straffe reddingen.

84'

Bij Kortrijk blijven ze nog wel aandringen. De Neve bereikt Avenatti met een voorzet, maar de tik van de Uruguayaan belandt in een boogje op het dak van de kooi van Coucke.

80'
wissel
80'

Over en uit!

Op een zeldzame tegenprik van Mechelen wordt de wedstrijd helemaal beslist! Hairemans kopt een doeltrap van Coucke door tot bij Malede, die legt breed en Mrabti duwt binnen. 0-3!

77'

Na een corner van Mechelen kan Kortrijk eens counteren, maar halfweg zijn sprint draait Ojo terug en speelt hij zijn verdediging aan. Deze actie typeert de tweede helft.