Code geel voor gladheid in drie Waalse provincies

© Shutterstock

Het KMI waarschuwt voor gladde wegen in het zuiden van het land. Vanaf vannacht geldt er code geel voor de provincies Luik, Namen en Luxemburg.

lto

“In de late nacht, maar ook nog maandag en tijdens de nacht van maandag op dinsdag zorgt een actieve storing in eerste instantie voor sneeuwval in de Ardennen boven ongeveer 300 m. In de loop van maandag neemt de temperatuur wat toe en sneeuwt het enkel nog boven 550 m”, meldt het KMI. Er kan reeds 5 tot 10 cm sneeuw vallen in minder dan 24 uur, vooral in gebieden boven 400-500 m. In de lager gelegen delen is dat eerder tussen 1 en 5 cm.

LEES OOK. Kans op sneeuw in Vlaanderen neemt volgende week toe

Maandagavond regent het tijdelijk ook op de Ardense toppen, maar in het tweede deel van de nacht wordt het opnieuw kouder, waardoor de regen in de Ardennen opnieuw overgaat in sneeuw. Tegen dinsdagochtend kan er opnieuw enkele centimeter sneeuw bij vallen. In lager gelegen regio’s in de noordoostelijke helft van het land kan er dan wat smeltende sneeuw gaan vallen.

Code geel geldt voor de drie provincies vanaf 3 uur vannacht en zou voor Luik en Luxemburg geldig zijn tot dinsdagochtend 9 uur. Voor Namen is de waarschuwing van iets minder lange duur, die is van kracht tot 15 uur op maandag.

© KMI

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen