“Vannacht kans op sneeuw in Voeren en op de toppen in Zuid-Limburg”

Vanavond situeert de temperatuur zich eerst nog ruim boven het vriespunt. Na 22 uur draait de wind naar het noordwesten en koelt het snel af. Ook de hogere luchtlagen worden kouder waardoor de resterende neerslag na middernacht op steeds meer plaatsen onder de vorm van natte sneeuw kan gaan vallen.

Ruben Weytjens

50 meter hoger of lager kan het verschil maken tussen regen of sneeuwvlokken, net als een halve graad meer of minder. 10 kilometer noordelijker of zuidelijker kan dan weer het verschil maken tussen wél of geen neerslag. Het is dus een randgeval, zoals zo vaak. Dat maakt het boeiend, spannend maar dus ook moeilijk voorspelbaar.

Indien de intensiteit voldoende hoog wordt zou de sneeuw regionaal in de hogere delen van Limburg tijdelijk kunnen blijven liggen. Maar de bodemwarmte en natte bodem zorgen ervoor dat de ijskristallen vrij vlot zullen wegsmelten.

Op de toppen van Nederlands Limburg en Voeren kan het wat langer wit blijven.

Dinsdagochtend is het in het noorden van de provincie droog. In het zuidoosten kan er tijdelijk nog wat smeltende sneeuw of sneeuw vallen maar in de loop van de ochtend zakt deze neerslagzone weg naar het zuiden.

Vanuit het noorden verschijnen er opklaringen en indien deze tijdig genoeg arriveren kan het tijdelijk gevaarlijk glad worden. Komen de opklaringen pas na 9 uur binnen dan zal de temperatuur boven het vriespunt blijven.

De temperatuur schommelt ‘s middags rond 2 a 3 graden boven het vriespunt. Vroeg op de avond zal het echter gaan vriezen. Het wordt dan ook opletten voor de bevriezing van natte weggedeelten. Door het wegvallen van de wind bestaat er ook kans op vorming van dichten mist.

Neerslag wordt er in de nacht niet verwacht maar de bewolking zou regionaal wel weer kunnen toenemen. Onder wolkenvelden loopt de temperatuur weer wat op.

Bekijk hier het weer voor de komende dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer