Verkeer

Zware ochtendspits op Brusselse Ring door dodelijk ongeval

Archiefbeeld.© photo news

In Zaventem werd de binnenring om 04.15 uur afgesloten na een zwaar ongeval. Na twee uur werd de weg weer vrijgemaakt, maar de ochtendspits was bijzonder zwaar. Ook op de E19 richting Brussel was het lang aanschuiven door een ander ongeval.

blg

In de vroege ochtend reed een vrachtwagen in op een personenwagen, nadat die laatste een manoeuvre had uitgevoerd ter hoogte van een afrit. Een inzittende van de auto kwam daarbij om het leven en de bestuurder en een andere passagier raakten zwaargewond. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Na de botsing werd de binnenring gedurende twee uur volledig afgesloten vlak na de afrit 3/Zaventem luchthaven. Het verkeer stond er lange tijd volledig stil. Nog voor 7 uur meldde het Vlaams Verkeerscentrum dat het ongeval afgehandeld was, maar de hinder hield nog enkele uren aan. Vele bestuurders moesten minstens een uur aanschuiven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook op de E19 was er een ongeval, in de richting van Brussel. Omstreeks 6.15 uur botste ter hoogte van Zemst een vrachtwagen op een personenwagen die op de pechstrook stond. Omdat de zwaar beschadigde vrachtwagen in schaar over de weg stond, was maar één rijstrook beschikbaar. Ook daar was het een uur aanschuiven en hield de hinder een tijdlang aan.