© Vlaams Verkeerscentrum

Twee doden en zwaargewonde nadat auto midden op Brusselse Ring rechtsomkeert maakt

Bij een zwaar ongeval op de binnenring ter hoogte van Zaventem is maandagochtend vroeg een 39-jarige man omgekomen. Twee andere inzittenden van een voertuig, dat in botsing kwam met een vrachtwagen na een gevaarlijk manoeuvre, raakten zwaargewond. Een van hen, een 36-jarige Algerijn, is maandagmiddag overleden.

jvh

De fatale aanrijding deed zich voor omstreeks 4.15 uur. Een personenwagen met drie inzittenden botste er met een vrachtwagen na een roekeloos manoeuvre.

“De bestuurder van het voertuig was aan het twijfelen of hij al dan niet de afrit van de A201 richting luchthaven zou nemen”, legt woordvoerster Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde uit. “Hij reed een paar keer de Ring af en terug op en belandde ook even op de pechstrook. De bestuurster van een vrachtwagen had dat zien gebeuren en had zich al uit voorzorg op de middenrijstrook gezet.”

Geen gordel om

“Het ziet er echter naar uit dat de bestuurder van de personenwagen alsnog wilde omkeren toen hij de afrit al voorbij was. Hij draaide dus naar links om tegen de rijrichting in terug te rijden. Bij dat manoeuvre is hij vol in de flank geraakt door de vrachtwagen. Eén passagier op de achterbank had geen autogordel aan en werd uit het voertuig geslingerd.”

De 39-jarige man belandde in de middenberm en overleed ter plaatse. De twee inzittenden vooraan – de bestuurder en een passagier – werden door de brandweer bevrijd. Zij werden zwaargewond afgevoerd.

Er is nog geen duidelijkheid over de identiteit van het dodelijke slachtoffer. Hij heeft geen wettelijk adres in België. De bestuurder van het voertuig is een 57-jarige man uit Evere. Hij is intussen buiten levensgevaar maar kan door zijn medische toestand nog niet verhoord worden. De tweede passagier, een 36-jarige Algerijn, eveneens zonder wettelijk adres in ons land, is maandagmiddag overleden.

De vrachtwagenchauffeur kwam uit weekendrust en legde een negatieve speeksel- en ademtest af. Er werd geen verkeersdeskundige aangesteld.

Ook ongeval op E19 in Zemst

Om 6.15 uur vond ook op de E19 in Zemst een ongeval plaats, waarbij een vrachtwagen inreed op een personenwagen op de pechstrook. De cabine van de vrachtwagen werd daarbij van het voertuig gerukt, en de vrachtwagen lekt ook brandstof. Het is onduidelijk of er slachtoffers zijn.

De vrachtwagen staat er in schaar over de snelweg, waardoor het verkeer enkel over de linkerrijstrook door kan. Er staat al ongeveer 6 kilometer file, waardoor het er meer dan een uur aanschuiven is. “De hinder zou er dus van lange duur kunnen zijn”, aldus het Vlaams Verkeerscentrum. “Van Antwerpen naar Brussel? Neem de A12!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

E313 richting Antwerpen

Ook de E313 richting Antwerpen vond maandagochtend een ongeval plaats, ter hoogte van Massenhoven. Daar verloor een autobestuurder omstreeks 4.30 uur de controle over zijn wagen, die op zijn kop belandde.

LEES OOK. Auto gaat over de kop bij ongeval op E313 in Massenhoven

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER