© BFM

Aanslag op woning in Borsbeek: explosief vernielt voordeur

Borsbeek -

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag een aanslag gepleegd op een woning op de Herentalsebaan in Borsbeek. Een explosief veroorzaakte ernstige schade aan de voordeur. Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht.

vdaa nelo

De aanslag vond plaats rond 1.30u. “Er werden projectielen naar een woning op de Herentalsebaan gegooid”, vertelt Kato Belmans, woordvoerder van parket Antwerpen. “De voordeur raakte ernstig beschadigd, ook een raam sneuvelde. Niemand raakte gewond.”

De politie stelde een perimeter in. Ook ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo werden ingeschakeld voor onderzoek. Wat er gebruikt werd om de explosie te veroorzaken, blijft onduidelijk. “Het onderzoek wordt verdergezet. Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht”, aldus Belmans. Voorlopig is er nog geen verdachte gearresteerd.

Weglopen

Omwonenden reageren maandagochtend ontsteld op de aanslag. “We lagen al in ons bed en waren nog televisie aan het kijken toen we schrokken van een enorme knal”, getuigt een buurman. “Ik ben onmiddellijk naar de voorzijde van ons huis gelopen en zag nog iemand weglopen aan de overkant van de straat. Gevolgd door heel veel rook.”

© BFM

In het getroffen pand woont een gezin met drie jonge kinderen. Geschrokken bewoners liepen meteen naar de woning om te helpen. “Een persoon is tegen het advies van de hulpdiensten toch de woning ingelopen om de bewoners te redden. Iedereen was gelukkig ongedeerd.”

De kinderen werden afgelopen nacht al ergens anders ondergebracht. Nadat de brandweer de scherven is komen opruimen, werd de voordeur vervangen door een houten plaat. Sindsdien is de woning volledig afgesloten. “Na elf jaar is dit de eerste keer dat we dit meemaken. We lezen wel vaak over aanslagen in de krant, maar dat het hier zou gebeuren én dan nog wel naast onze deur, hadden we niet verwacht. Nu komt het echt heel dichtbij.”

© BFM

© BFM

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen