‘De Verhulstjes’: Gert Verhulst zwaar teleurgesteld in De Kleine Zeemeermin in Kopenhagen

In een cruise langs Scandinavië kan bij een stop in Kopenhagen, Denemarken uiteraard een bezoek aan De Kleine Zeemeermin niet ontbreken. Dat is dan ook wat de familie Verhulst doet, al valt dat wel wat tegen. Vooral Gert lijkt zeer ontgoocheld in “dat mormel”.

Nadat het nieuwe seizoen van De Verhulstjes opende in Frankrijk, meer bepaald in hun tweede verblijf in Saint-Tropez en op een camping in de Ardéche, bevinden we ons nu – na een korte passage in België – in Scandinavië. Daar zijn Gert, Ellen, Viktor en Marie op cruise. Die vertrekt in Kiel, Duitsland en gaat door tot Flåm in Noorwegen.

De Kleine Zeemeermin

Een van de tussenstoppen die de familie daarbij doet, is in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Als rasechte toeristen kan daar natuurlijk een bezoekje aan De Kleine Zeemeermin niet ontbreken. Dat wereldberoemde beeldje staat, samen met Manneke Pis, jammer genoeg wel bekend als de meest teleurstellende toeristische attractie ter wereld. En dat is ook nu het geval.

“Dat is eigenlijk belachelijk”, horen we Gert zeggen. “Dat is heel klein”, vult Ellen aan. “Anders was het De Grote Zeemeermin, hé”, is Gert zijn sarcastische zelve. Toch is Ellen blij dat ze het gezien heeft, al snel Gert niet meteen waarom.

Opvallend is ook dat we als kijker De Kleine Zeemeermin niet te zien krijgen. “Je moet daar kweetniwat voor betalen om dat mormel te mogen filmen, dus dan tonen we ze niet”, legt Gert uit. En daarom zien we op tv dus een grote smiley.

Bekijk hier fragment uit De Verhulstjes hier:

De Verhulstjes is elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...