© PDC

“Er zit een bepaalde wetenschap achter”: moeten Dimitri Van den Bergh en co. op WK darts naar groene triple 20 gooien?

Schrik niet als u straks naar het WK darts kijkt. Hoofdsponsor Paddy Power heeft namelijk een deal gesloten met organisator PDC om in ‘Ally Pally’ uit te pakken met gloednieuwe dartsborden. Al twijfelen velen of het daadwerkelijk tot zo’n verandering zal komen.

Vincent Van Genechten

Nee, de Winmau-borden worden niet omgedraaid of kleiner gemaakt. Zo gek is de verandering nu ook weer niet. Paddy Power levert namelijk borden met… een groene triple 20, in plaats van een rode. Niet onlogisch want de dominante kleur van het Ierse gokbedrijf is groen.

“Als de nieuwe sponsors van het WK willen we natuurlijk onze stempel drukken. Maar het gaat over meer dan onze Ierse roots”, klinkt het bij Paddy Power, dat overneemt van Cazoo en ook de hele muur achter het bord op het WK-podium groen zal doen kleuren.

Volgens de PDC zit er een bepaalde wetenschap achter de radicale verandering. “Uit onderzoek is gebleken dat de kleur groen zich in het midden van ons visuele spectrum bevindt, terwijl rood en blauw zich aan beide uiteinden bevinden. Daardoor zijn ze moeilijker te zien. Dat betekent dat groen niet alleen de kleur is die we nauwkeuriger waarnemen, maar dat het ook bijdraagt ​​aan een betere precisie en minder oogvermoeidheid.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

PDC-baas Matthew Porter is ervan overtuigd dat de groene triple 20 – die nu tussen de groene triple 1 en triple 5 komt te liggen – zijn meerwaarde zal hebben.

“Als na 30 jaar WK op een traditioneel dartbord spelen, verandering een verbetering betekent voor het niveau en de kwaliteit van de sport, en dit direct ten goede komt aan de gezondheid van spelers, dan zijn we het aan hen verplicht om het te proberen. We hebben tijdens het toernooi van vorig jaar 901 180’s gezien en misschien breken we dit jaar voor de eerste keer ooit de mijlpaal van de 1.000. Het is geweldig om met Paddy Power samen te werken en we hopen dat de spelers net zo enthousiast zijn over deze verandering als wij.”

Michael Smith, Michael van Gerwen en Fallon Sherrock konden het nieuwe bord alvast testen tijdens de release van Paddy Power. Intussen gaat het nieuws snel rond in de dartswereld. Daarbij is er veel achterdocht. Volgens velen is het een publiciteitsstunt en zal er op het WK wel degelijk met de normale borden en dus de rode triple 20 gespeeld worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer