De Molenweg is sinds afgelopen week weer volledig open voor verkeer© Ingezonden

Werken tegen wateroverlast Termolen afgerond (en dat wordt al meteen uitvoerig getest)

Er is geen ernstige wateroverlast op Termolen dezer dagen. En dat ondanks de hevige neerslag. In het verleden stond de omgeving aan de kerk wel eens blank, en kwam het water soms binnen in enkele woningen.

Toon Royackers

“Deze werken waren dan ook absoluut nodig”, zegt burgemeester Johny De Raeve (Open Vld). “Als het stevig regende, hadden we regelmatig wateroverlast op deze plaats. De weg ter hoogte van de kerk stond dan blank. De riolering kreeg de overvloed aan regenwater niet meer geslikt, met schade aan sommige woningen tot gevolg.”

De zone tussen de Kapelbergweg en de vroegere speelgoedwinkel werd voorzien van extra regenwaterriolering. Schepen van Openbare Werken Johan Schraepen (Open Vld): “De verharde oppervlaktes van het openbaar domein – zoals de schoolparking – zijn nu hierop aangesloten. Alles samen vloeit het regenwater van 6.150 m² verharde oppervlakte voortaan weg via de Elsbergweg en het achterliggende grachtenstelsel. Zo wordt de rioolstreng naar het centrum ontlast, en het regenwater kan naar de Slangbeek afgevoerd worden. Aan de verhoogde drempel ter hoogte van de kerk en op de parking van de kerk werden grote roosters geplaatst om afvloeiend water op te vangen.”

De werkzaamheden hebben iets langer geduurd. “Want we hebben beslist om in één keer ook het wegdek te vervangen door asfalt”, zegt de burgemeester. “De klinkers lagen er plaatselijk nogal slecht bij. De drempels op de kruispunten zijn nu vervangen door standaard exemplaren.” Bij de hevige regenval van de voorbije dagen werden voorlopig alleszins geen problemen van wateroverlast gemeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer