© BLG

Diefstal

Twee diefstallen met list voorkomen: zoon jaagt overvaller weg op badkamer ouders

Maasmechelen -

Een man uit Maasmechelen heft zondagavond een overvaller kunnen verjagen nadat diens kompaan met een list bij een oude vrouw (89) was binnengeraakt. De truc werd al meermaals toegepast in Maasmechelen. Een maand geleden nog met succes.

Jos Thomassen

Eind vorige maand werd een negentigjarige vrouw in de Tuinwijk in Eisden het slachtoffer van een diefstal met list, toen bij valavond een Italiaans sprekende vrouw aanklopte. Ze vroeg pen en papier omdat de buurvrouw (een Turkse) zogezegd niet thuis was. De weduwe liet het meisje binnen, terwijl een tweede persoon achter haar rug binnen glipte en een grote som geld op de bovenverdieping buit kon maken.

Afgelopen week werd op een gelijkaardige manier een poging ondernomen bij oudere Italianen. Maar de dieven werden vorige week in de Tuinwijk verjaagd door familie en een thuisverpleegster.

Trap

Afgelopen zondag werd weer een poging ondernomen op de Thomasboslaan in de wijk Mariaheide. “Je weet hoe dat gaat”, begint de zoon zijn verhaal. “Die mensen bellen bij valavond (19 uur, nvdr) aan, leiden je af zodat iemand anders ook binnen geraakt en boven de boel kan doorzoeken. Ik was gelukkig net op bezoek bij mijn ouders en zat boven in de badkamer toen opeens een man de trap op kwam. Ik had meteen door dat er iets niet pluis was.” De zoon kon de dief verjagen. Ook de vrouw, die intussen met zijn moeder aan de praat was geraakt, nam de benen.

Paniek

“Mijn moeder was in paniek. Die daders zijn op alles goed voorbereid en waren snel weg. Ik heb geen auto gezien. Ik heb ze nog willen nalopen, maar heb me eerst over mijn moeder bekommerd. Je moet maar durven ...” zegt de zoon. “Die vrouw praatte perfect Italiaans, maar aan de tongval te horen waren het geen echte Italianen. Ik herken mijn taal. Ik denk eerder aan Roemenen of Bulgaren die in Italië hebben geleefd. Die praten na een tijd ook goed Italiaans.”

Net zoals vorige week kon het dievenduo ook nu geen buit maken. De familie heeft aangifte gedaan bij de lokale politie Maasmechelen-Lanaken, die eerder al opriep om alert te zijn voor mensen die aanbellen en om hulp vragen.  

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer