ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Oekraïense soldaten woedend: “Deze zomer weinig verschil tussen onze orders en die van Wagnerstrijders die Bachmoet moesten bestormen”

UpdateHet Oekraïense leger kampt met grote problemen. Dat blijkt uit getuigenissen van soldaten in de Duitse krant ‘Bild’. Ze voelen zich in de steek gelaten door regering en legerleiding. “We moeten alles uit eigen zak betalen”, vertellen ze. En “elke eenheid vecht voor zichzelf”.

15 reacties

  • Hugo Wils

    6 maanden geleden
    Ik ben eens benieuwd wie ze tot zondebok gaan maken nu het Oekraïense leger als een souflé in elkaar zakt?Zelensky,zijn first lady en de elite maken zich op om te gaan genieten van het Westerse geld dat ze in hun zakken hebben gestoken!Geen foto's meer op de cover van Vogue!Volgens Von der Leyen en Michel ging Rusland kopje onder gaan nu ze geen olie en gas meer konden leveren!Niets is minder waar!Er is nog nooit zoveel olie en gas verkocht door de Russen maar ditmaal aan China en India!
  • Guido Allegaert

    6 maanden geleden
    Ik heb begrip voor ze. Communicatie, afspraken en juiste middelen hebben ze nodig om doelstellingen te bereiken. Dit zijn nu net de meest nodige zaken bij een crisis.
  • frans Venloo

    6 maanden geleden
    Ja Biden heeft beloofd maar terecht zich nu terug zoals overal waar ze oorlog voerden of uitlokten Zelensky was te goedgelovig en de gevolgen beginnen boven te komen Zet zelensku en poetin langs beide zijden in d e vuurlinie en de oorlog is gedaan In een oorlog zijn er geen winnaars alleen duizenden onschuldige doen en veel vernielingen
  • ERIC FURR

    6 maanden geleden
    Mag zeker aangekaart worden in Kiev🤔
  • Lisette Theunis

    6 maanden geleden
    Aan de onkontroleerbare geld- en oorlogsmachine richting Kiëv komt stilaan een eind. Ook aan de zwijgplicht over het enorm aantal slachtoffers aan Oekraïnse zijde komt een eind. Hoe langer Zelensky nog aan de macht zal zijn, hoe erger dat de gevolgen na deze oorlog voor Oekraïne, en het aantal slachtoffers zal zijn. De Russen hoeven nog enkel af te wachten tot het land volledig instort. Het onderhandelen met Rusland zullen volgend jaar uitdraaien op een totale ramp voor de leiders Kiev.