Gedrogeerde motorrijder (17) begaat liefst 34 overtredingen tijdens achtervolging door politie

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Lanaken -

Een 17-jarige motorrijder heeft tijdens een weekendcontrole in Lanaken een lijst met 34 inbreuken bij elkaar gereden. Politie Lanaken-Maasmechelen kon de jongen - onder invloed van drugs - na een achtervolging onderscheppen.

Marij Wyers

Het was al de tweede keer dat de motorrijder werd tegengehouden door de politie. Op zijn zeventien mag hij nog niet met de motor rijden. Dat was al een eerste inbreuk, maar er was nog een hele waslijst gaande van nagemaakt kenteken, ontbreken van verzekering, inschrijving en rijbewijs.

De jongen had cannabis gebruikt en tijdens zijn vlucht voor de politie beging hij een arsenaal aan verkeersinbreuken: overdreven snelheid in de bebouwde kom, op het fietspad rijden, tegen het verkeer in rijden, rotonde tegen de richting in nemen, doorlopende witte lijn overschrijven, links van een verkeerseiland rijden… De minderjarige motorrijder bracht meerdere mensen in gevaar.

Controleactie

In het centrum van Lanaken werd de jongen gespot door de controleploeg die bezig was met een SLim-actie. De motorrijder vluchtte en werd gevolgd door twee motoragenten. Die konden hem aan de kant zetten in de Wijngaardstraat.

Tijdens de weekendcontroles heeft de politie ruim 500 bestuurders laten blazen. Eén van hen had te veel gedronken. De politie schreef nog vijf boetes uit voor gsm-gebruik achter het stuur, rijden zonder gordel en ontbreken van keuring.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen