Visit Lier

Jongen van 14 overvallen en geslagen door twee 15-jarigen in Lier

In de buurt van de Grote Markt in Lier is een 14-jarige jongen overvallen door twee jongens van 15 jaar. Ze hadden het slachtoffer meegelokt toen hij op de bus stond te wachten. Het slachtoffer werd geslagen en moest onder meer zijn smartphone afgeven. De twee verdachten werden herkend op camerabeelden en opgepakt.

In Lier is zondag in de late namiddag een jongen van 14 jaar het slachtoffer geworden van een overval. De verdachten zijn twee jongens van 15 jaar. Het slachtoffer werd aangesproken toen hij op de Grote Markt op de bus stond te wachten. "De twee verdachten vroegen hem de weg naar het skatepark en lokten het slachtoffer mee naar een zijstraatje", zegt Kato Belmans van het parket. "Daar werd de jongen gedwongen om zijn smarthone en zijn oortjes af te geven. Het slachtoffer werd daarbij in het gezicht geslagen."

Camerabeelden

De jongen kon ontkomen en sprak een voorbijganger aan. Die verwittigde de politie. De twee verdachten zijn kort na de feiten gevat nadat ze waren herkend op camerabeelden. Ze moesten vandaag voor de jeugdrechter verschijnen. Een van de twee jongens wordt overgebracht naar een gesloten jeugdinstelling. De andere verdachte is vrijgelaten onder voorwaarden.Ā 

Meest gelezen