Overstekende fietsster komt om het leven na aanrijding door bestelwagen, jonge bestuurder in shock

Op Tournebride in het Limburgse Lanaken is maandagnamiddag een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een fietsster is bij het oversteken van de brede vierbaansweg gegrepen door een bestelwagen. Het 53-jarige slachtoffer overleed ter plaatse.

Eddy Vandoren

Het ongeval gebeurde rond 14 uur ter hoogte van bouwhandel Keulen in Tournebride. Bij het oversteken van de brede vierbaansweg werd een fietsster aangereden door een bestelwagen van een klusbedrijf uit Maastricht. De bestelwagen kwam uit de richting van Maasmechelen.

De klap was hevig: het slachtoffer werd weggeslingerd en overleed aan de verwondingen. De jonge bestuurder van de bestelwagen verkeerde in shock. De hulpdiensten waren vrij snel op de plek van het ongeval maar voor de aangereden vrouw kon hulp niet meer baten.

© Tom Palmaers

De politie van de zone LaMa deed de eerste vaststellingen. Het verkeer op de drukke gewestweg in de richting van Lanaken ondervond een tijdlang hinder, terwijl aan de overzijde - richting Maasmechelen - een tijdelijke kijkfile ontstond. Onderzoek van de verkeersdeskundige moet uitwijzen hoe het ongeval kon gebeuren. In zo’n onderzoek wordt onder andere gekeken welke de snelheid was van het voertuig en op welke plaats de fietsster zich bevond op het moment van de klap.

Tragisch

Burgemeester Marino Keulen: “Dit is een tragisch ongeval op een plek waar weinig ongevallen gebeuren. De meeste weggebruikers rijden hier heel voorzichtig. Ik woon nauwelijks op enkele honderden meter ervan. Om over te steken is het – door de breedte van de weg – erg gevaarlijk. Het onderzoek van de verkeersdeskundige zal moeten uitwijzen hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren. Misschien hebben de slechte weersomstandigheden meegespeeld. Wie weet? Het is alleszins een gewestweg – de N78 – en we zullen met de verantwoordelijken van het Agentschap Wegen en Verkeer aan tafel gaan om te kijken of hier maatregelen moeten getroffen worden. Het is erg jammer dat dit gebeurde en de verslagenheid in Smeermaas waar het slachtoffer van 53 jaar woonde is uiteraard erg groot. We leven mee met haar twee kinderen en overige familieleden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER