Facebookpagina Federale Wegpolitie Verkeerspost Jabbeke

Fransman met 30 kilo heroïne opgepakt in Brecht na wilde achtervolging met snelheden tot 200 kilometer per uur

In Brecht heeft de politie een Fransman (39) opgepakt na een wilde achtervolging vanuit Antwerpen. De Fransman haalde snelheden tot 200 kilometer per uur. In zijn auto werd 30 kilogram heroïne gevonden. Intussen is de man aangehouden. 

De auto van de Fransman kwam zondagavond in beeld bij de politie omdat het voertuig geseind stond. Hij reed op de Antwerpse ring en vluchtte weg toen de Federale Wegpolitie van Antwerpen hem aan de kant wilde zetten. De politie zette de achtervolging in. De Fransman reed langs de Bolivarplaats en de Kolonel Silvertopstraat in Antwerpen-Zuid de oprit van de autosnelweg R1 richting Nederland op. 

Steekvlam

Tijdens de achtervolging reed de Fransman aan snelheden tussen 180 en 200 km per uur en haalde hij gevaarlijke manoeuvres uit. Zo reed hij onder andere tegen hoge snelheden over de pechstrook. Op een gegeven moment kwam er een rookwolk uit de auto en ontstond er een steekvlam, waardoor de bestuurder moest stoppen. Hij werd opgepakt op de parking langs de E19 richting Breda ter hoogte van Brecht. Niemand raakte gewond.

Bij de controle van de auto vond de politie 30 kilogram heroïne. De drugs en de auto werden in beslag genomen. De onderzoeksrechter besliste om de Fransman aan te houden op verdenking van invoer van verdovende middelen, in vereniging. Hij verschijnt donderdag voor de raadkamer.

Meest gelezen